Foto: Decideret Cider

Aarhusianernes æbler bliver til cider

Aarhusiansk firma gentager succesen fra sidste år og indsamler æbler fra private haver og laver en cider, der kan købes i foråret 2022.

Mange kender nok det, at man har et æbletræ i haven, men man ved ikke helt, hvad man skal bruge alle æblerne til. Det ved man til gengæld hos den aarhusianske virksomhed DeliDrop, som nu indsamler aarhusianernes æbler for at lave en cider i samarbejde med producenten Decideret Aarhusiansk.

Læs også: Gastro Week er tilbage – Besøg nogle af Aarhus’ bedste restauranter

For hver 20 kilo æbler, man indleverer, får man en flaske cider. Cideren er færdig til marts, da en god cider tager tid. Æblerne samles ind de næste par uger.

Man lavede også cideren sidste år, hvor det var en kæmpe succes. Efterspørgslen efter cideren er nemlig stor fra både restaurationslivet og private.

“Vi er kun en lille start-up med hjertet på rette sted. I stedet for at fem millioner kilo æbler hvert år går til spilde, vil vi gerne få noget godt ud af dem – for naturens skyld, men også for dem, der elsker cider,” siger Inge Müller fra DeliDrop, der ser spændt frem til projektet om ganske få uger.

Du kan købe cideren hos blandt andet Salling Super, Juliette, NaboKiosk, Vesterlauget og Væskebalancen.




Pizza

Se alle