Foto: Reel

Nyt madtempel på Nørre Allé

Nørre Allé er blevet en restaurant rigere. Med Restaurant Reel har byen fået et nyt og ambitiøst sted, som har fuld fart på smagene og de kreative ideer.

Hvis du kender adressen Nørre Allé 16, så ved du måske, at der tidligere har været en Decorate butik i de samme lokaler, som nu huser Restaurant Reel. Der er dog ikke meget, der afslører, at der tidligere har været en interiørbutik i lokalerne. Nu er der nemlig en topmoderne restaurant med et stilrent og råt look.

Atmosfæren på Reel er dejligt afslappet, og servicen er helt nede på jorden. I køkkenet står en pulserende konro-grill, som stort set alt proteiner og flere af grøntsagerne bliver tilberedt på. Stilen i køkkenet er nordisk med franske teknikker og med smage, man låner i det japanske køkken. Vi er kæmpe fan af fusionen af de tre køkkener, som bare passer så godt med hinanden.

Menu eller Á la carte

Hos Reel kan du både få en 4-retters menu med udvalgte retter på kortet, eller man kan bestille á la carte. De gange, vi har været forbi, har vi bestilt á la carte og så delt retterne. På den måde kan man smage en masse forskellige af retterne og virkelig opleve det inspirerende køkken, som de har på Reel. 

Læs også: Franske fristelser på Atelier 33

Den perfekte start

Til at starte med bestilte vi pighvarrogn på grillet brød, som er en af deres starters, samt pighvar med smukke, grønne hestebønner, der nænsomt var tilberedt over grill med en sauce på.

Jeg har aldrig prøvet pighvarrogn, men det kan klart anbefales. Her var de lavet som emulsion med salt, olie og let røgede rogn. Det var toppet af med fermenteret salat og syltede blomster. En lækker snack at starte på.

Pighvarren var perfekt tilberedt, saucen var utroligt velsmagende og lavet med hummer, vermouth, grillet citron og brunet smør. Mmmm. Som tilbehør var der hestebønner, der var let tilberedt over grill, som passede perfekt til pighvarren. Apropos hestebønner, så er det simpelthen noget, vi spiser for lidt i Danmark.

I vandet og på landet

Til hovedret delte vi en forret og to forskellige hovedretter.

Første ret var havtaske, som var blevet grillet til perfektion på konro-grillen. Når havtasken er serveret som her, så har den en tekstur, som minder meget om hummer, og samtidig er den lækker saftig. Hertil fik vi to udgaver af majs, grillede babymajs og så en puré lavet på majs, som gjorde det rigtig godt til havtasken. Og så var der saucen, og saucer er virkelig noget, de har styr på hos Reel. Saucen var lavet på muslingefond, creme fraiche og fløde. Det var den type sauce, hvor du har lyst til at spise det direkte fra gryden med en ske. Okay, måske endte det faktisk med, at vi gjorde det. En fuldstændig forrygende ret.

Anden ret var med grillet pluma af sortfodsgris, som var saftig og havde den her møre tekstur og dybe smag, som sortfod har. Kødet var blevet dækket af stegt kål og en sauce på hønsefond og fermenterede ramsløg. En dejlig ret, som virkelig viste, hvad de også kan med mere landligt protein.

Den sidste ret var egentlig en forret, men som vi bare måtte smage. Det var nemlig rokkevinge. Mange af jer har nok ikke smagt rokkevinge før, og det var også første gang for os. Men hold nu op, hvor er det en fantastisk fisk. Den er nærmest cremet i teksturen, når den blot bliver pocheret, og så har den en vidunderlig smag. Sammen med var en grillet skive tomat og en skilt sauce lavet på pighvarfond, hvidvin og smør.

Virkelig gode retter, som rundede denne forrygende aften af.

Men hvad med desserterne?

Det har de selvfølgelig også, og vi har selvfølgelig også været forbi for at prøve et par af dem. Blandt andet har vi prøvet deres fremragende misois, som bliver serveret med hindbær. Misoen kommer fra Japan og giver en utrolig umami-dybde til isen, som passer perfekt til friskheden og syren i hindbærrene. Så du kan også trygt prøve deres desserter.

Med Restaurant Reel har Aarhus fået en ny ambitiøs restaurant, der i den grad bliver spændende at følge.




Gastronomi

Se alle