Her er næste års sunde kogebøger

Her er næste års sunde kogebøger

af -
Foto: Pixabay.

Nyt år, ny stil, ny kogebog: Her er otte af de sundhedskogebøger, du kan hive ned fra boghandlernes hylder i løbet af de første måneder af 2018.

Et nyt år betyder for mange nye vaner og fokus på sundhed, og det ses på udvalget af sundhedskogebøger. Vi giver dig her et udvalg af de sundhedskogebøger, der kommer på gaden efter jul, hvis du har brug for inspiration.

Fri for sukker
“Sukkerfri” af Hannah Frey tager udgangspunkt i forfatterens egne oplevelser med et liv uden sukker. Hannah Frey brugte selv 40 dage på at knække sin sukkertrang, og bogen indeholder en række tips og tricks til at holde sukkeret på afstand samt sunde opskrifter med alternativer til sukker.

Udkommer den 2. januar 2018 på forlaget Legind. 

Hormoner i balance
“Den praktiske diabetesbog” af Gun-Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda er udformet som et 6-ugers kost- og motionsprogram. Den er primært henvendt til diabetikere eller folk, der er disponeret for det, men du kan også bruge den som inspiration til at leve et sundere liv, hvor du holder blodsukker og hormoner i balance. Bogen indeholder 70 opskrifter, ugemenuer med indkøbslister og gode råd til en sund livsstil.

Udkommer den 2. januar 2018 på forlaget Legind.

Ingen sukker i min blodbane
Anette Sams udgav i efteråret 2017 bogen “Sandheden om Sukker”, der skulle gøre danskerne klogere på blodsukkeret og dets indvirkning på humør og helbred. Nu får du så kogebogen “Sandheden om sukker går i køkkenet,” hvor Anette Sams og Majbritt L. Engell har samlet 60 opskrifter, der skal stabilisere dit blodsukker. Som Anette Sams skriver, så handler det ikke om, hvor meget sukker du propper i munden, men om hvor meget sukker, du har i blodet.

Udkommer den 4. januar 2018 på Gyldendal. 

Vegetarisk junk
Du kender det nok: Du har lyst til noget hurtig mad, men hvis den slanke linje skal holdes, kan det være svært at finde ude i byen. Forfatterne bag ”Vegetarisk Junk Food,” Amanda Hellberg og Eveline Johnson, kommer til undsætning med en række bud på opskrifter til fastfood, der er sund og vegetarisk – nogle gange også vegansk. De har opskrifter på eksempelvis pizza, forårsruller, bahn mi, gnocchi, burger og mac’n’cheese.

Udkommer den 16. januar 2018 på forlaget Turbine. 

Mad gør din tarm glad
Ifølge “Probiotika & Prebiotika (Funktional Foods)” af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg og Charlotte Gylling Mortensen viser ny forskning, at vores tarmflora har stærk indflydelse på vores hjernekemi og psyke. Med bogen får du derfor en række opskrifter på mad, der kan styrke mikrofloraen og de rigtige bakterier i tarmene. Bogen er en del af en serie om Funktional Foods, der bruges om en række bestemte fødevarer, der kan forbedre helbredet – altså mad som medicin.

Udkommer den 31. januar 2018 på Muusmann’ Forlag. 

Festmad og basisretter med planter
“Green Kitchen derhjemme” af Luise Vindahl & David Frenkie giver dig en række opskrifter på vegetarisk, vegansk og glutenfrie retter, der ligger inden for spektrene nem hverdagsmad samt lidt mere avanceret fest- og weekendmad. Bogen giver flere bud på enkle basisretter såsom hjemmelavet tomatsauce og rismelspandekager, som du kan bruge med hverdagsmåltidet. Du får også opskrifter på weekendretter, der kræver lidt mere tid, som blomkålsfish & chips, festlasagne med citron og ricotta og bagte donuts.

Udkommer den 20. februar 2018 på Politikens Forlag. 

Når vegansk bliver gourmet
Neel Engholm er en af Danmarks bedste veganske kokke, som siden 2003 har levet udelukkende vegansk. Med “Plantebaseret Gourmet” vil hun give dig opskrifter, der spænder fra veganske gourmetretter til de lette hverdagsretter. Kogebogen lover at give dig en grundig introduktion til det veganske køkken samt en masse retter, der kombinerer det bløde og sprøde og masser af umami.

Udkommer den 28. februar 2018 på Muusmann’ Forlag. 

En bowle til enhver lejlighed
“Ren kærlighed med super bowler” af Martin & Zennie Binde Mogensen indeholder 50 opskrifter på bowler – skåle med forskelligt indhold – til morgen, middag og aften. Alle opskrifter er antiinflammatoriske, og bogen lover, at de vil styrke din tarm, hjerne og generelle sundhed. Derudover er opskrifterne glutenfri, sukker- og mælkefri samt fyldt med superfoods. 90 procent af kogebogens opskrifter er veganske, men kød kan sagtens bruges som et valgfrit tilbehør til retterne, står der i bogens beskrivelse.

Udkommer den 9. marts 2018 på People’s Press. 

Eline Eggers
Skribent. Kommer fra kongernes by, Jelling, og er fan af en god stærk øl med en sildemad til. Elsker gode billeder af mad og kan bruge lang tid på at instagramme sig sulten. Har en bachelor i kunsthistorie og en kandidat i analytisk journalistik.