Foto: Aarhus Festuge

9 must-eats i Aarhus Festuge

GUIDE Vi har fundet 9 must-eats i Aarhus Festuge, som du skal kigge forbi i år.

Streetfood, vinbarer og madmarkeder. Aarhus Festuge handler ikke kun om kunst og kultur, men er også et brag af en gastronomisk fest. I år ruller festugen ud fra den 26. august til den 4. september, og vi har her lavet en guide til de 9 fede madoplevelser i løbet af ugen. NB: Vi har naturligvis ikke glemt Food Festival, som du får en særskilt guide til i næste uge.

Lammekebab i Jægergårdsgade
Sårt, Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

Kebab hører ikke kun hjemme nede hos din lokale shawarmapusher. Lørdag den 27. august er der lammekebab-fest hos den kombinerede deli og restaurant Sårt i Jægergårdsgade, og alle kan være med, når de cool fyre bag disken serveret lam i stride strømme på fade til SU-venlige priser i en uformel stemning. Du kan få specielle festugepriser på vin, kolde øko-øl, sjusser og punch, og så er der naturligvis livemusik, så du kan svinge hele aftenen.

Aperol Sprizt på ny vinbar
Passione by Marcello, Borggade 10, Aarhus C

Den italienske delikatessebutik Passione by Marcello i Borggade udvider med en hyggelig vinbar, som passende slår dørene op lige til festugen. Lørdag den 27. august fra kl. 11-16 holder Latinerkvarterets nye vinhimmel reception, hvor du kan smage den populære italienske aperitif Aperol Spritz og drømme dig væk til Italien. Torsdag den 1. september byder ejeren Marcello desuden på gratis Aperol Spritz efter kl. 18. What’s not to like?

Madmarked under broen
Mad & Sensommermarked, Kalkværksvej 9, 8000 Aarhus C

Den 26-28. august slår Kødbyens Mad & Marked igen dørene op for et storstilet streetfoodmarked ved Kulbroen på Sydhavnen. Navnet er Mad & Sensommermarked, og hele 30 madboder vil kæmpe om at servere det lækreste streetfood for aarhusianerne. Søndag er der grøntmarked i forbindelse med markedet, hvor du kan købe friske grøntsager og grønne planter, og fredag står programmet desuden på ægte grisefest med helstegt pattegris og spandevis af sangria. Salud!

Gourmetlækkerier til gode priser
Forsmag på Gadeplan, 7 restauranter, Aarhus C

Er det småt med finanserne? Så skal du til Forsmag på Gadeplan, hvor syv af byens kendte spisesteder åbner dørene for madoplevelser til en flad hundredekroneseddel. Det op til dig, hvor mange restauranter du vil besøge og i hvilken rækkefølge, og restauranterne er Klassisk Fisk, vinbaren Plan B, en popup-restaurant i Salling Super, Dauphine, Foodfein, Sårt og Klassisk 65. Retterne betales på restauranterne, og du skal være opmærksom på, at det ikke er muligt at bestille bord.

Streetfood i de gamle busgarager
Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

I fredags åbnede det længe ventede Aarhus Street Food i den gamle garage ved Rutebilstationen i Aarhus, og festugen er en oplagt anledning til at kigge forbi. Stedet er allerede meget populært, og vi anbefaler at kigge forbi og nyde den laidback stemning i hallen til en kop kaffe, en autentisk pizza, en kinesisk bao, en dansk flæskestegs- og frikadellesandwich eller måske en gang mexicansk streetfood. Alle standene har fornuftige priser, og al maden laves fra bunden.

Burning Kitchen på Godsbanen
Burning Kitchen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Er penge små i festugen, så er der mulighed for at lave din egen pizza, bage brød eller grille en kylling sammen med andre aarhusianere. Det sker på Burning Kitchen, der holder til på Godsbanen og er åben for alle. Det er gratis at benytte køkkenet, men du skal selv medbringe mad, køkkengrej og optænding. Brænde til det store lerkomfur står Burning Kitchen for. Hvis vejret er godt, så kom forbi og nyd madlavningen og en fed stemning i det fri sammen med andre festglade amatørkokke.

Foodtrucks ved Ridehuset
Officersmessen, Vester Allé 1, 8000 Aarhus C

Officerspladsen ved Ridehuset vil fra den 26. august til den 4. september være omdannet til et overdækket madmekka, som vil bugne af gademad og streetfood serveret fra foodtrucks. Du kan sætte tænderne i en stribe forskellige lækkerier, som strækker sig lige fra syrisk mad og mexicansk kogekunst til klassiske fish ’n chips og en god gang dellesandwich. Den kendte fiskerestaurant Mefisto har desuden også en stand på pladsen.

Festival med mad på havnen
Kulbroen Festival, Kalkværksvej 9, 8000 Aarhus C

Fra den 1-3. september kan ildsjælene bag Kulbroen præsentere Kulbroens Festival, som foregår på havneområdet ved Sydhavnen. Kulbroen vil efter eget udsagn skabe en ny aarhusiansk festival, der fungerer som et pusterum i festugen med superlækker mad, en toptunet bar og DJ’s. Og det lyder jo mildest talt lokkende, ikke? Priserne ligger på rørende 50 kroner for 1 dag og 100 kroner for 3 dage, og billetter kan købes hos Tank Shop i Mejlgade 48A.

Lækker gademad på Klostertorvet
Cluster Square, Klostertorvet, Aarhus C

Den traditionelle CanBlau-scene på Klostertorvet er passé, men derfor skal du stradig kigge forbi det hyggelige torv i festugen. I år kan du opleve Cluster Square, hvor Aarhus-restauranten Frederiksgade 42 og den københavnske restaurant Madklubben ruller deres mobile køkkener ind på torvet og skaber en popup-restaurant. Du kan sætte tænderne i retter som braiseret økolam, delevenlige grøntsagsretter og kålsalater, og alt foregår naturligvis til fed musik. Frederiksgade 24 har åbent fra 26/8-3/9, og Madklubben har åbent fra 1/9-3/9.