Foto: A.C. Perchs

3 hyggelige steder med te i Aarhus

Der er dømt hygge, når du sætter dig med en god kop te. Vi har fundet tre bud på dejlige steder i Smilets By, der serverer den skønne drik.

Husk at bestille bord min. 30 min. inden, medmindre du vælger to go.

Klassiker i Latinerkvarteret

A.C. Perchs Aarhus, Volden 3, 8000 Aarhus C

Det bliver ikke mere klassisk end med en kop te i Latinerkvarterets tesalon A.C. Perchs, en søsterbutik til den kongelige hofleverandør A.C. Perchs Thehandel i København. Bag den gamle købmandsdisk er der tedåser fra gulv til loft, og du kan vælge mellem mere end 150 forskellige slags te, der kan købes med hjem eller nydes på stedet af en smuk kop, mens du slænger dig i en af salonens fine stole. Ah! Er du sulten, kan du lade dig friste af Perchs’ menukort, der blandt andet byder på en morgenmadstallerken, en ostemenu samt dagens kage. Skal den have hele armen, så vælg salonens Klassisk Ceremoni til 250 kroner: Her får du, udover en valgfri kande te, et glas Cremant, små sandwich, petit fours samt scones serveret med syltetøj, lemon curd og flødeskum.

Som at komme hjem til mor og far

Hos Sofies Forældre, Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C

En blød sofa og en varm kop te – hvad mere har man brug for? Begge dele får du i te- og kaffesalonen Hos Sofies Forældre, hvor der er plads til både nybagte mødre, fædre, bedsteforældre og alle dem, der bare gerne vil have slukket tørsten og stillet sulten. Salonen har 60 forskellige slags te, som fås i både kop og kande, og menukortet bør kunne stille selv den værste sult med sit udvalg af blandt andet morgenmad, søde sager, sandwich og rugbrødsmadder. Lokalerne er indrettet i hyggelig retro-mormor-stil, og stemningen er imødekommende og afslappet – her er der ingen, der løfter et øjenbryn, hvis en baby græder. Er du afsted med en, der ikke er te-entusiast, har Hos Sofies Forældre også andre både varme og kolde drikke på kortet.

En økologisk kop te

Café Fika, Jægergårdsgade 47 og Nørregade 28, 8000 Aarhus C

Skal din formiddags- eller eftermiddagste være økologisk? Ja, så er det den hyggelige Café Fika, du skal lægge vejen forbi. Her er al mad og drikke nemlig økologisk, og det gælder derfor naturligvis også teen, der fås i flere varianter: Matchalatte på vanilje-soyamælk, tre slags urtete og tre slags grøn te – alle fra Teministeriet i Malmø, der specialiserer sig i at kombinere Østens viden om te med den skandianaviske minimalisme. Sådan! Trænger du til lidt at spise, har Fika et spændende menukort, der byder på for eksempel sandwich af hjemmebagt surdejsbrød og glutenfri majspandekager. Prøv også caféens weekendbrunch med blandt andet røget lakse/æble-salat, raw konfekt og pulled jackfruit på tallerkenen. Skal der andet i koppen end te, kan du lade dig friste af Fikas kaffekort eller nyde en friskpresset juice eller smoothie.