Foto: Spisesalon

3 hyggelige steder med te i Aarhus

På kølige sommerdage kan det være superhyggeligt med en god kop te. Her får du tre bud på steder i Aarhus med den skønne, varme væske.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Et klassisk teselskab
Perch’s Tea Room, Volden 3, 8000 Aarhus C

Skal der være tefest, så lad der være tefest! I den smukke tesalon Perch’s kan du ikke bare vælge mellem 150 forskellige slags te, men også sippe den fra salonens egne kopper, mens du tager et velfortjent hvil i en fin barokstole. Stil den lille sult, og bestil for eksempel en kande te og klassiske, britiske scones, serveret med sæsonens bær og flødeskum. Uhm! Kommer du om formiddagen, kan du nyde en morgenmadsplatte, og vil du gå all in, anbefaler vi menuen Klassisk Ceremoni til 250 kroner, hvor du udover en kande te får et glas Cremant, små sandwiches, petit fours samt scones med syltetøj, lemon curd og flødeskum. Hva’be’har! Bonusinfo: Perch’s Tea Room i Aarhus udspringer af den traditionsrige A. C. Perch’s Thehandel i København, som er kongelig hofleverandør.

Til te hos mor og far
Hos Sofies forældre, Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C

Synk ned i en blød sofa, og tag imod en varm, beroligende kop te fra (Sofies) mor og far. Stemningen i te- og kaffesalonen Hos Sofies Forældre indbyder i den grad til afslapning, og det er svært ikke at føle sig hjemme i de hyggelige omgivelser med retromøbler og et menukort, der rummer blandt andet pandekager, småkager, morgenkager – og selvfølgelig te! Et lille glas koster 22 kroner, et stort 33, mens en stor kande med seks kopper står til 68. Fair! Skal den rumlende mave tilfredsstilles med andet end søde sager, har te- og kaffesalonen også blandt andet sandwich, tærter og rugbrødsmadder på menuen. Psst: Hos Sofies Forældre er for alle, men er med sin rummelige salon og bløde møbler et særligt yndet sted for mødre på barsel.

Salon med te og kage (midlertidigt lukket på grund af covid-19)
Spisesalon, M.P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus C

Nogle gange er det bare en varm kop te og en kage af den gode, gammeldags slags, der skal til for at gøre dagen til noget særligt. Begge dele får du hos hyggelige Spisesalon på Frederiksbjerg, hvor du fra siddepladserne ved de lange træborde kan følge med i livet på pulserende M.P. Bruuns Gade. Teen fås i kop eller kande til henholdsvis 39 og 79 kroner, og kortet byder på både sort-, hvid-, grøn-, urte- og Rooibos-te. Ikke dårligt! Kagerne dertil koster 55 kroner og er af den klassiske slags: Vælg mellem en medalje med rabarberkompot og vaniljecreme, Spisesalons æblekage med vaniljeflødeskum, makroner og ribsgele eller en vandbakkelse med créme chantilly, hindbærkompot og saltkaramel. For vanskeligt at vælge? Del med din tekammerat – eller snup én af hver. Du må godt!

Vidste du, at

SchweizerBageriet i M.P. Bruuns Gade er Aarhus’ ældste bageri? I 1898 åbnede Bagemester Jørgen P. Jørgensen sit bageri og konditori med indgang fra hjørnet af Brammersgade. Stedet fik sit nuværende navn i 1955.