6 suveræne stjerneskud i Aarhus

GUIDE Her er 6 steder i Aarhus, hvor du kan få det klassiske stjerneskud lavet til perfektion.

Har du først én gang haft fornøjelsen af et klassisk stjerneskud, vil du altid vente på det næste. Et vellavet stjerneskud med kogt fisk, stegt spætte, rejer og rogn på toppen med godt brød i bunden smager fremragende, men hvor finder du det bedste skud i Aarhus? Vi har spist os gennem byens udgaver af den fine frokostret og giver her vores bud på seks gode stjerneskud.

Som i de gode, gamle dage
Raadhuus Kaféen, Sønder Alle 3, 8000 Aarhus C

Med Arne Jacobsens flotte rådhus som nabo ligger institutionen Raadhuus Kaféen centralt placeret i Aarhus. Træd ind af døren, og du blive nærmest slået 100 år tilbage i tiden. Her oser af stemning, og Raadhuus Kaféen er et godt eksempel på, at danske madtraditioner lever i bedste velgående anno 2016. Mere præcist har aarhusianerne siden 1924 kunnet nyde danske, klassiske retter i lokalerne, og selvfølgelig findes der også et stjerneskud på menukortet. Her er ikke sparet på noget, og prisen er 136 kroner per skud. Hvis dit selskab ikke er så meget til havets herligheder, kan I også vælge klassikere som smørrebrød, wienerschnitzel eller en god gang stegt flæsk. Restauranten er i øvrigt meget populær både til frokost og aften, så et godt råd er at bestille bord i god tid.

Lækkerbiskner i Latinerkvarteret
Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C

Volden i Latinerkvarteret er en af Aarhus’ hyggeligste gader, og mellem tøjbutikkerne finder du fiskerestauranten Mefisto. Her byder menukortet under overskriften ”Mefistos lækkerbiskner” på et fortrinligt stjerneskud, der serveres med et moderne tvist i form af en smagsfuld chilimayo for rimelige 178 kroner. Brugerne på anmeldelsessiden Tripadvisor har stemt Mefisto ind som Aarhus’ bedste fiskerestaurant, og stedet er ikke overraskende ofte er fyldt både til frokost og om aftenen. Med andre ord er det en fordel at bestille bord på spisestedet, der har ligget på adressen siden 1995 og styres af et dygtigt team med indehaver Lars Kyllesbæk i front. Hvis vejret er til det, kan I spise i den hyggelige gårdhave, der er perfekt til både en frokost efter shoppingturen og en aften i gode venners lag.

God service og udsigt over havnen
Europa Mad & Vinbar, Havnegade 28, 8000 Aarhus C

Godt gemt bag åen ud mod Dokk1 ligger Europa Mad & Vinbar, der er en lille perle på den aarhusianske madscene. Stedet har i årevis været skjult bag vejarbejde og byggeri, men mange har alligevel opdaget stedet og valfarter til adressen for at sætte tænderne i de vellavede retter, der især har afsæt i det klassiske danske køkken. Ejerne Karin og Sofus driver mad- og vinbaren med fokus på god service og mad lavet fra bunden, og selvfølgelig har parret også et stjerneskud på menukortet. For 145 kroner får du en lækker udgave af den danske fiskeklassiker, mens du kan nyde udsigten ud mod den spændende forvandling af Aarhus Havn. Som alternativ til stjerneskuddet kan du prøve Europas stegte flæsk, deres burger eller det store udvalg af smørrebrød, der alle sidder lige i skabet.

Fiskeklassikere på byens bistro
Klassisk Fisk, Nørregade 38, 8000 Aarhus C

Søsterrestauranten til den populære bistro Klassisk 65 på Jægergårdsgade bærer navnet Klassisk Fisk og ligger på den travle Nørregade tæt på Nørreport. Restauranten har siden åbningen været stedet at komme for frankofile fiskeelskere, fordi stedet i bedste bistrostil byder velkommen til en fest af fisk og skaldyr med den grandiose fiskeanretning Le Plateau de Fruit de Mer som det absolutte glansnummer. Mindre kan dog også gøre det, og som frokostret kører Klassisk Fisk et lækkert stjerneskud toppet med håndpillede rejer til rørende 125 kroner. Et koldt glas hvidvin klæder ethvert stjerneskud, og Klassisk Fisk har et velassorteret vinkort og hyggelig vinkælder, hvor de søde tjenere med garanti kan finde den rigtige vin til dig. Et godt tip: Husk dankortet, for Klassisk Fisk tager ikke mod kontanter.

Maritim aftensol på havnen
Restauant Seafood, Marselisborg Havnevej 44, 8000 Aarhus C

Med Marselisborg Lystbådehavn som flot kulisse ligger Restaurant Seafood skønt placeret ved vand og skov, hvilket gør den perfekt til en udflugt med lidt godt til ganen. Den kendte fiskerestaurant fik i foråret nye forpagtere i form af Rikke Bertelsen og Søren Mikkelsen, som tidligere har drevet frokost- og selskabsrestauranten Thors Mølle syd for Aarhus, men fisk og skaldyr er stadig det primære på menukortet. Og tak for det. Blandt de mange fristende frokostretter fanges blikket af et klassisk stjerneskud til 178 danske kroner. Prisen er ikke lille, men til gengæld inkluderer den en fantastisk udsigt fra restaurantens terrasse, hvor solen på gode sommerdage skinner hele eftermiddagen og aftenen. Vi anbefaler et glas hvidvin eller en kold øl fra bryggeriet Fur on the side.

Brødrenes klassiske køkken
Frøken Koch, Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus Ø

På lystbådehavnen ved Aarhus Ø finder du restauranten Frøken Koch, der fokuserer på det danske køkken. De sønderjyske brødre Michael og Lasse Koch, der også driver spisestedet Det Glade Vanvid og gourmettemplet Restaurant Koch i Aarhus, forstår at levere topkvalitet på tallerkenen, og Frøken Koch var i 2015 den bedst anmeldte restaurant i Østjylland på bookingportalen Dinnerbooking. Inden for det sidste år er menukortet ændret en smule, men stjerneskuddet er der heldigvis ikke lavet om på. Ingredienserne er på klassisk vis fiskefilet, kogt torsk og tusinde øers dressing, og prisen for et sønderjysk stjerneskud er 180 kroner. Hvis vejret er til det, bør du spise på den solrige terrasse, mens du nyder duften af saltvand og lyden af sejlerlivet ved promenaden. Et tip: Prøv citronfromagen til dessert, hvis der er plads.