Foto: Flux

3 anderledes brunchoplevelser i Aarhus

Har du mod på at prøve noget andet end den klassiske brunch? Vi giver dig et bud på tre steder i Aarhus med et lidt anderledes brunchkoncept.

Inspiration fra Middelhavsområdet

Al Meza, Frederiks Allé 59, 8000 Aarhus C

I disse coronatider kan det være ekstra tiltrængt med mad, der smager af ferie i udlandet. Det får du hos Al Meza, der byder på brunchspecialiteter med inspiration fra Middelhavsområdet. Du vælger tre, fem eller syv retter – prisen begynder ved 89 kroner for tre – og kan derefter mæske dig i lækkerier, der leder tankerne hen på sydens sol. Prøv for eksempel restaurantens grillede halloumi – cypriotisk ost – med hummus og avokado, vælg en omgang Menemen – røræg med tomat, løg og peberfrugt – eller kast dig over falafler med tahini-dip. Mmh! Du kan også lade dig friste af den libanesiske pølse Makanek, som serveres med granatæblesauce, snuppe en skål med blandede oliven eller tilfredsstille den søde tand med Al Mezas tykke pandekager med flormelis, chokolade og bær.

Burger og rejecocktail

Flux, Frederiksgade 42, 8000 Aarhus C

Der er ingen, der siger, at en brunch altid skal bestå af den klassiske røræg og bacon. På gastropubben Flux kan du hver søndag sætte tænderne i en brunchmenu, der har fået et lidt utraditionelt twist: Begynd dagen med en hamburger, toppet med salat og trøffelmayonnaise, en rejecocktail med salat og Thousand Island-dressing, brioche med avokado, bacon og stegte æg samt pommes frites. Oh la la! På menuen finder du også en bagel med røget laks, flødeost, agurk og chili, små pølser med bønne og peber samt pandekager med syltede bær og sirup. Så kan dagen altså bare komme an! Gastropubbens søndagsbrunch serveres mellem klokken 11.00 og 14.00 og koster 225 kroner per snude. Bonusinfo: Flux åbnede tidligere på året og er en del af pubben Tir Na Nóg.

En god start med fisk

Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C

Mefisto løb i november 2020 med titlen som Byens Bedste Brunch i Århus Stiftstidendes prisuddeling, og det er da også en brunch ud over det sædvanlige, du får hos fiskerestauranten i Volden. Her er fokus nemlig – ikke så overraskende – på havets glæder. Du får derfor serveret gravad laks med dild og sennepssauce, pocheret æg med håndpillede rejer og hummerbearanaise, dybstegt rødspætte med remoulade og citron samt morkelkroketter med svampesalat og trøffelmayonnaise. Hvabehar! Menuen byder udover fisk også på flæskestegssandwich med rødkål og græskar, gammelknas og oliven samt risalamande med syltet kirsebær. Prisen er 228 kroner per snude, og vil du have kaffe eller te ad libitum til, skal du smide 248. Har du lyst til appelsinjuice, rabarbersaft, druemost eller æblemost, får du sådan et glas for 48 kroner ekstra.

Vidste du, at

vores guides med et antal anbefalinger inden for en given kategori er nogle af vores mest læste artikler? De skal opfattes som aktuelle øjebliksbilleder og ikke som den fulde sandhed om en given kategori. Vi bestemmer selv fuldstændig, hvilke steder der er med i vores guides.

Brunch ska' der til

Se alle