Foto: WeDoBurgers

GUIDE Du vil have en superlækker burger, men er ikke i humør til caféudgaven ved åen. What to do? Du drøner da forbi en af byens knivskarpe burgerjoints.

Craver du efter en saftig burger med sprøde pommes frites, der smager af en million uden at koste én? Så skal du tage turen forbi en af byens stadig flere lækre burgerjoints, der i dén grad giver Burger King og McDonalds baghjul. Vi har spist os gennem udvalget og giver dig her en guide til 5 suveræne burgerjoints, hvor kvaliteten er i top og prisen overkommelig. Velbekomme! NB: Er du mere til hvid dug på bordet, kan du tjekke vores guide til byens bedste gourmetburgere her.

Burgere ind til benet i Østergade
WeDoBurgers, Østergade 14, 8000 Aarhus C

Den ultralille burgerbar WeDoBurgers ved Strøget er faldet i god jord hos aarhusianerne siden første åbningsdag tilbage i april, og det er fuldt fortjent. Det minimalistiske menukort består af hamburger, cheeseburger og pomfritter, og burgerne er så simple, som de kan blive: Blød bolle, ketchup, sennep, pickles, løg, tomat, salat og en god kvalitetsbøf er alt, hvad der skal til. Er du en ægte cheeseburger-lover, skal du selvfølgelig have en skive ost i. En hamburger koster 50 kroner og en cheeseburger 55 kroner, og hvis du vil prøve WeDoBurgers’ lækre timianfritter, kan du få en hamburgermenu for 80 kroner med tilhørende sodavand. Sprødt! Det er den 24-årige Christoffer No, der sammen med den tidligere barnestjerne Danny Kool står bag burgerbaren. ”Vi har brugt et år på at finde leverandører og lokaler. For eksempel har vi prøvesmagt 30 burgerboller og 15 typer sennep, før vi fandt de rigtige. Senneppen importerer vi selv fra USA,” sagde Christoffer No ved åbningen. Respekt.

Islandsk burgerjoint på Nørre Allé
Murphy’s Burger Joint, Nørre Allé 78, 8000 Aarhus C

Burgerbaren Murphy’s på den trafikerede Nørre Allé blev for nyligt kåret af Smag Aarhus’ læsere som byens bedste, og den er et must for burgerlovers. Bag stedet står tre islændinge, der efter eget udsagn vil skabe et sted, hvor man kan slå sig ned med vennerne og nyde en burger til billige penge uden lang ventetid. Indretningen er med træ på væggene og ældre træmøbler behagelig og rustik, og menukortet er skåret helt ind til benet. På menuen finder du en hamburger og en cheeseburger med eller uden pommes frites, som du får med hjemmelavet dressing, der får englene til at synge. Kvaliteten af råvarerne er lige så stor, som menukortet er begrænset, og kødet får ejerne specialfremstillet hos en slagter. Hamburgeren står i 50 kroner, du skal slippe 55 kroner for en cheeseburger, mens en menu med en valgfri burger, pommes frites og drikkevarer koster 75 kroner. Oven i købet kan du købe en øl til din menu, hvis du er i stemning til ægte mandehørm!

Økologiske burgere på Frederiksgade
The Burger Shack, Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

I en burgerreportage i Dagbladet Børsen for nylig blev den lille The Burger Shack kåret som anmelderens absolutte favorit, så der er ingen vej uden om at smage lækkerierne i Frederiksgade. Stedet adskiller sig fra de fleste andre i byen ved at bruge økologiske råvarer, der primært kommer fra lokale leverandører. På menukortet har The Burger Shack hamburgers, cheeseburgers, fried chicken og milkshakes, der kan indtages i de rustikke omgivelser eller tages med hjem. Stedet sælger desuden på sympatisk vis amerikanske øl i form af Budweiser, Miller og Brooklyn IPA, der som bekendt står fortrinligt til burgers. Priserne lyder på 80 kroner for en hamburgermenu og 85 kroner for en cheeseburgermenu, mens en fried chicken står i 55 kroner. “Vi er gået til den for at både finde de rigtige råvarer og at tilberede burgerne, så de ikke bare smager godt, men også er gode for miljøet,” sagde medejer Philip Kejser ved åbningen. Nuff said.

Godt håndværk på Åboulevarden
The Burger Joint, Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C

Bollerne er hjemmebagte, oksekødet er dansk, og dyppelsen er hjemmerørt. Håndværket fejler ikke noget på den lille The Burger Joint, der ligger over for Magasin og byder på en stribe forskellige burgere til 115-120 kroner stykket. Menukortet kommer hele verden rundt og byder på en dansk bøfsandwich, en amerikansk burger, en bosnisk burger, en kyllingeburger, en fiskeburger, en mexicansk burger og en italiensk burger. Alle burgere serveres med en 200 grams bøf, fritter og valgfri dyppelse som aioli, aivar, flødeost, guacemole eller tatarsauce, så du går ikke sulten fra bordet. Er du virkeligt sulten, kan du gå all in med en Burger Joint Special Burger med to (!) 200 grams bøffer til 169 kroner. Så skulle mætheden være sikret. Det bedste af det hele: Der er gratis refill af pommes frites. Skal du have noget koldt at skylle bøfferne ned med, bør du prøve stedets hjemmelavede icetea, der fås med ingefær, lime og grøn te eller tranebær og grøn te.

All American på M.P. Bruuns Gade
The Diner, M.P. Bruuns Gade, 42, 8000 Aarhus C

The Diner på Frederiksbjerg må være det tætteste, vi kommer en ægte amerikansk diner i Aarhus. 50’erne er tilbage, og alle filmstjernerne hænger på væggen, klar til at se dig indtage en lækker burgermenu i den velindrettede diner, hvor alt snak foregår på amerikansk. Menuen byder på hele 13 burgers, der fås fra 79 kroner og repræsenterer forskellige amerikanske stater med hver sine specialiteter. Fin detalje. Derudover byder stedet på som ét af få i Aarhus på delikate sliders, altså miniburgere, til en pris på 99 kroner for tre styks. Som sideorders kan du få A Basket of Goods, der dækker over fire slags tilbehør i form af løgringe, chili cheese poppers, mozarella sticks og såkaldte pommes griddles for 65 kroner. Crazy! Vil du bare have en mindre kurv med én af de fire slags tilbehør, er prisen 39 kroner, og du kan også med fordel prøve The Diners french fries med ost eller chili ost, hvis du er i kalorieunderskud.

Burgerhimmel på Klosterport
Grillen Burgerbar, Klosterport 2, 8000 Aarhus C

Burgerrestauranten Grillen må med 200 siddepladser være byens største burgerbar. Men kvaliteten er også i top på stedet, der ligger i tapasrestauranten CanBlaus gamle lokaler ved Klostertorv. Grillen er en del af en kæde med restauranter på Nørrebro, Christianshavn og Amagerbro, og konceptet lyder på prisbillige burgere, som du kan indtage i de nordisk indrettede lokaler med rå træplanker og industrielle lamper over bordene. Du kan sætte tænderne i syv forskellige burgervarianter, som kan fås med tre slags pomfritter og fire typer dip for 79 kroner fra kl. 12-16 og for 109 kroner fra kl. 16-22. Burgerkæden har desuden et samarbejde med isfirmaet Ben & Jerry’s om milkshakes, der fås for 49 kroner og smager fantastisk. What’s not to like? Den fancy grillbar holder natåbent torsdag til lørdag fra kl. 01 til 05 med burgere til 50 kroner og menuer for 69 kroner, hvis du bliver sulten efter byturen. Lige i skabet!

Karoline Drejer-Madsen
Kæmpe madnørd, der kan bruge timevis på at finde opskrifter til en simpel middag for to. Kan lave noget lækkert ud af næsten ingenting. Håber på mere streetfood og mere delemad i Aarhus. Studerer Marketing & Management Communication og arbejder på helsecafé on the side.