5 nye restauranter du skal tjekke ud

5 nye restauranter du skal tjekke ud

af -
Foto: Restaurant Köd

GUIDE Aarhusianske gourmander har kronede dage for tiden. Krisen er trådt i baggrunden, og den ene nye restaurant efter den anden popper op i den østjyske hovedstad. I modsætning til på den københavnske restaurantscene er det ikke indmad, biodynamik og sydamerikansk cuisine, der trender lige nu i Aarhus. Her er vi stadig fans af den uformelle bistro- og brasserie-stil med fokus på kød, få retter at vælge imellem, dugløse borde af antikt tilsnit og tre retter for under en plovmand. Eventuelt med et nordisk tvist, forstås. Vi har scannet efterårets mange newcomers og bringer her vores bud på de mest interessante:

Veganerstorm gav kanonstart
Restaurant Köd, Skolegade 21, 8000 Aarhus C
Åbnet 15. august 2014

Den mest hypede af de nyeste restauranter i byen er uden tvivl Restaurant Köd i Skolegade, der allerede før åbningen blev udsat for en viral storm af kritiske røster fra byens veganerkredse over den store fokus på kød. Upåagtet at eksempelvis MASH på Banegårdspladsen har kørt med præcist samme koncept i årevis. Ikke overraskende førte veganerstormen til masser af bookinger, og hvad enten det var held i uheld eller udtryk for en tilsigtet ”Simon Spies”-strategi, skal det hippe steakhouse naturligvis prøves. JP’s anmelder var ganske vist lunken, men mon ikke de værste begynderfejl er luget væk efter en måned?

Mejeriet rykker ind til byen
Restaurant Gastróme, Rosensgade 28, 8000 Aarhus C
Åbnet 29. august 2014

Det Gamle Mejeri ved Vilhelmsborg syd for Aarhus har i mange år været en fortrinlig restaurant, hvis man ville investere i en taxatur halvvejs til Odder. Nu har restaurantens to kokke Søren Jakobsen og William Jørgensen udvidet med aflæggeren Gastróme i Rosensgade, der ifølge hjemmesiden får et såkaldt ”gourmetpræget landkøkken med en smag af byens brosten”. Vi er ikke sikre på, hvad formuleringen dækker over, men at dømme efter menukortet kører kokkeparret en tunet fransk brasserie-stil, som vi også ser det på Klassisk 65, Restaurant Ferdinand og Restaurant ET. Med 388 kroner for tre retter bliver du absolut heller ikke flået for et besøg. Gotta try it!

Lokale råvarer fra Michael og vennerne
Restaurant Hærværk, Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C
Åbnet 1. august 2014

Med tidligere ansættelser på Wassim Hallals gourmettempler Frederikshøj og Molskroen er forventningerne store, når restaurantchef Michael Christensen åbner dørene til sin nye restaurant på Frederiks Allé. I takt med tidens trend storytelles der til den store guldmedalje om brugen af sæsonens råvarer fra et ”lokalt landbrug i Solbjerg” og ”kød fra fritgående dyr fra Slagter Kruse på Mols”, men vi køber den. For det lyder virkeligt sympatisk og særdeles appetitligt, det Michael og hans venner har startet op. Og så skader en fremragende anmeldelse i Jyllands-Posten selvsagt heller ikke.

Noget lækkert over for hypnotisøren
Restaurant Møf, Vesterport 10, 8000 Aarhus C
Åbnet 11. september 2014

Vesterbro Torv er ikke den mest attraktive adresse for en restaurant med sin tætte trafik og et iøjnefaldende tidligere toilethus, der i dag huser en hypnotisør. Men ikke desto mindre satser kokke- og kæresteparret Kristine Wacher Rødbro og Michell Nielsen stort med etablering af en restaurant med det kryptiske navn Møf i lokalerne, hvor spisestedetf en restaurant med det kryptiske navn Møf i lokalerne, hvor spisestedet Kejserriget tidligere lå. Forklaringen på navn fortaber sig lidt i det uvisse, men angiveligt skulle det være, at Møf for de to kokke står som noget lækkert (?). Det ændrer dog ikke ved, at kæresteparret kan sætte hak ved ansættelser på Restaurant Substans, Restaurant Pondus, Brasserie Ferdinand og MASH på deres fyldige CV’er, så alene af den grund er et besøg på Møf et must.

Gastro Pub for hipstere
Restaurant Spiselauget, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Åbnet 1. august

Kulturcentret Godsbanen har med sine ubehandlede cementvægge og overflod af hipstertyper et urbant feel, hvor en street restaurant med kunstnervenlige priser passer perfekt ind. Kvaliteten af maden og betjeningen har dog mildest talt været svingende, og tidligere på året gik den hidtidige forpagter Johan von Bülow konkurs med et brag. Nu har man hevet duoen Mads Poulsen og Christian Castenskiold ind, og det kan godt blive spændende. De to har arbejdet på Cafe Englen, Cafe Drudenfuss og Råbar, hvor de har vist, at de kan drive forretning og trække folk til. Selv taler de om at skabe en Gastro Pub, og det lyder slet ikke dumt, klientellet taget i betragtning. Vi krydser fingre!

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.