Foto: La Cabra

3 steder i Aarhus med knasende croissanter

Sprød, sød og åh så vanedannende: Der er få ting, der slår en lun croissant til formiddagskaffen! Her får du tre bud på steder i Aarhus, der sælger den franske fristelse.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Kendissen fra Åen
Briançon, Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Hvis croissanten hos Briançon snart får nykker, er det ikke så mærkeligt. Den sprøde sag fra Aarhus-bageren ved Åen er nemlig efterhånden blevet lidt af en kendis i Smilets By og har flere gange vundet Smag Aarhus’ læserafstemning om byens bedste croissant. Lad os sige det med det samme: Vi forstår godt virakken! Croissanten er helt sin egen – tungere og mere sprød end en klassisk croissant og fås au naturel eller fyldt med enten marcipan, chokolade eller dobbeltchokolade. Tjek, tjek, tjek og tjek! Vil du selv sætte tænderne i Briançons udgave af den franske spise, får du en enkelt for 20 kroner eller en pose med fire for 68 kroner. Tip: Skal du bare have stillet den hurtige sult, så prøv bageriets minicroissant eller den lette Paris-croissant.

Fransk for alle pengene
Juliette – Café & Brasserie, Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus C

Trænger du til en tur til Paris? Så slå dig ned hos Juliette på Jægergårdsgade: Luk øjnene, duft den friskbryggede kaffe, tag en bid af den knasende croissant, og drøm dig væk til Byernes By for en stund. Croissanten hos Juliette er nemlig som resten af menukortet inspireret af det franske køkken. Bestil den som et lækkert tilbehør til caféens morgenkomplet eller brunch for bare en 20’er ekstra, eller nyd den alene for 25 kroner – måske med en kop mokka on the side? Skulle du være i humør til at synde lidt ekstra, kan du hos Juliette også få fingre i croissantens frække fætter pain au chocolat. Bon appétit! Psst: Bliv eventuelt hængende på caféen, og prøv Juliettes skiftende tavlemenu med to retter for bare 250 kroner.

Kaffebarens croissant
La Cabra, Graven 20, 8000 Aarhus C

Mange aarhusianere har nok hørt om La Cabra, der har gjort sig bemærket med sin fremragende kaffe og det internationalt anerkendte bagværk. Kaffebarens croissant til 28 kroner skriver sig selvfølgelig også ind i rækken af grunde til at lægge vejen forbi Graven: Den er bagt i La Cabras eget bageri og går med sin særligt sprøde skorpe aldeles godt til en kop af kaffebarens mokka. Har du tid til at slå dig ned i det hyggelige lokale, så gør dig selv en tjeneste, og prøv stedets håndbryggede kaffe – allerhelst uden mælk, så du for alvor kan smage kaffens noter. Er du på farten, kan du i stedet snuppe for eksempel en espresso eller cappuccino to go, før du bevæger dig ud i det summende Latinerkvarter med croissantkrummer på hagen.