Foto: Rømer

8 spændende spisesteder med delemad

Stadig flere Aarhus-restauranter byder på delemad, hvor alle ved bordet deler de samme serveringer. Her er otte spisesteder, hvor det ikke er forbudt at stjæle fra sidemanden.

Smagen af varme himmelstrøg

Basso, Skolegade 21, 8000 Aarhus C

Hos Restaurant Basso er den fuldendte madoplevelse givet ved dét at være sammen om noget, og derfor er konceptet social dining. Som gæst bliver du taget i hånden gennem en længere smagsrejse i den italienske madkultur, og du får lov til at opleve forskellige smagsindtryk gennem enten 10 eller 13 serveringer, der begge omfatter snacks, forret, hovedret og dessert. Vælger du de 13 serveringer, følger der også mellemretter med, som blandt andet kunne lyde på en cremet risotto med trøffel og mascarpone. MUMS. Menuen skifter efter sæson, men er altid stærkt inspireret af det italienske køkken. Af respekt for ejernes danske rødder er det dog nordens lækre råvarer, der bruges til at udforske den italienske madkultur.

Foto: Basso

I det latinske køkken

Rømer, Åboulevarden 50, 8000 Aarhus C 

Hos restaurant Rømer ved åen kan du komme vidt omkring i det latinamerikanske køkken og alle de kulturer, som kontinentet repræsenterer. Rømer lægger vægt på autenticitet og stemning, og derfor er mange af retterne beregnet til at dele ved bordet. På menuen er der samlet de bedste favoritretter, specialiteter og ingredienser fra den mangfoldige madkultur. Du bliver blandt andet taget med på en tur i det spanske og det asiatiske køkken. Hvad siger du for eksempel til “Taco Reje” med sprøde rejer, peberchutney, urtemayo og forårsløg eller “Chorizo Hotdog” med frisk chorizo, chili, syltede sennepsfrø, revet feta og den argentinske specialitet krydderurte sauce, chimichurri? Selvom de fleste retter egner sig til at dele, er det også muligt at bestille alt enkeltvis. Rømer leverer også friske cocktails og lækre rytmer til weekenden. 

Foto: Rømer

Læs også: Gastro Weel er tilbage: Forkæl dig selv med lækker mad til megagode priser

Sharing is caring

Hanzō, M.P.Brunns Gade 22, 8000 Aarhus C

I lokalerne fra en tidligere bank og forhenværende biograf kan du på Hanzō komme med på en unik oplevelse rundt i Asien og på blot en enkelt aften krydse landegrænserne mellem Vietnam, Thailand, Japan, Kina, Cambodia og Indonesien. Maden serveres som fælles retter til hele bordet, og for at give den mest autentiske oplevelse kommer serveringerne i et løbende flow. Der kan vælges mellem forskellige pakker af retter alt efter, hvilken oplevelse du er ude efter. ”Til dig, der vil have en oplevelse” er en af pakkerne, der ligger midt imellem. Her bliver selskabet for 395 kroner per snude præsenteret for 12 forskellige delevenlige retter. Det er dog ikke kun smagsløgene, der bliver stimuleret i det asiatiske univers. På Hanzō bidrager den gennemførte indretning og de særlige dufte også til helhedsoplevelsen. Som prikken over i’et kan du på ægte japansk vis give den gas i restaurantens karaokerum og skråle med på dine yndlingssange med en god kammersjuk. 

Foto: Hanzō

Casual eating and social drinking

FF Aarhus, Åboulevarden 30, 8000 Aarhus C

Er du ude efter en moderne afslappet restaurant eller loungebar med en hyggelig og intim atmosfære, så skal du tage et smut forbi FF Aarhus. Menukortet består af små smagfulde retter som deles ved bordet, så alle har mulighed for at prøve de forskellige smagsoplevelser. Du kan vælge mellem en stor og lille menu. Begge menuer byder blandt andet på svamperavioli, bøftomat, musling, surdejsbrød og lækre snacks. Udover deleretter har FF Aarhus også et spændende udvalg af drinks. Cocktailkortet byder således både på kendte klassikere med et FF-twist samt nye skarpe kombinationer, så der er noget for enhver smag. 

Foto: FF Aarhus

Læs også: Havnens Perle vinder hæderspris for bøfsandwich

Tag med på en asiatisk smagsrejse

Keyser Social Aarhus, Frue Kirkeplads 4, 8000 Aarhus C

Hos Keyser Social Aarhus møder det asiatiske køkken nordens lækre og friske råvarer. Menuen består af serveringer på enten 10 eller 13 retter, hvor du bliver taget ud på en længere smagsrejse med afsæt i Fjernøsten og med referencer til det nordiske køkken. Personalet gør en dyd ud af at servere mad, der er en fryd for både øjne og smagsløg, så du får muligheden for at opleve de mange forskellige nuancer, det farverige køkken har at byde på. Kunne det for eksempel friste med Keysers grøn karry med pulled chicken og aromatiske asiatiske urter serveret med broccoli, gulerod og cashewnødder. Øhhh ja! Alt maden serveres klar til at dele, men der er også mulighed for at købe separate kolde og varme retter.

Foto: Keyser Social

I byens gamle bryggeri

Malt, Ceresbyen 64-68, 8000 Aarhus C

I det gamle Ceres Bryggeri byder Malt på en række forskellige koncepter – og ét af dem er social dining konceptet, hvor omdrejningspunktet er hygge og socialisering omkring maden. Retterne bliver derfor serveret på en fælles tallerken, hvor du tager de anrettede portioner over på din egen tallerken. På menukortet kan du vælge mellem en servering på otte og 12 retter, men det er kokken, der vælger de enkelte retter. Tirsdag, onsdag og torsdag kan du også få et tilbud på syv retter til 295 kroner. I øllens ånd er der naturligvis mulighed for at vælge blandt et lækkert udvalg af specialøl, men du kan selvfølgelig også få en god gammel Ceres Top, der, udover at lægge navn til adressen, har været østjydernes lokale øl i over 100 år.

Foto: Malt

Læs også: Elle Belles nye mandagskoncept er tartar og limoncello

Bistromad i uformelle omgivelser

Entré – Social Bistro, Rosengade 28, 8000 Aarhus C

For nyligt flyttede Bistro Entré ind på adressen, der tidligere husede Michelinrestauranten Gastromé. Det er dog stadig de samme ejere, der står bag det nye sted, og det vil også kunne ses på menuen. Konceptet bag Entré er at skabe en såkaldt “social bistro.” Et sted, hvor folk kommer for at hygge sig i uformelle omgivelser og samtidig præsenteres for god mad til fornuftige priser. Og hvis der er noget, der kalder på hygge, så er det da netop kombinationen mellem god mad og godt selskab. Den gode mad leverer de dygtige kokke, der i køkkenet eksperimenterer med at omdanne klassiske retter til delevenlige versioner. Her lader de sig blandt andet inspirere af Gastromé ved at inddrage så mange lokale fødevarer som muligt. Udover lækre deleretter byder Entré også på forskellige vine og cocktails, der holder sig inden for en vis standard, men som stadig er til at betale sig fra. 

Foto: Bistro Entré

Middelhavets vibes og årstidernes råvarer

Elle Belle, Åboulevarden 55, 8000 Aarhus C

Elle Belle tager dig med til søs med mad, der er inspireret af middelhavets vibes med frisk fisk, skaldyr og grøntsager og piftet op med årstidens råvarer. Omdrejningspunktet er social dining, og retterne bliver serveret delevenlige i en lind strøm på bordet. Er du ikke til fisk og skaldyr, er dog også mulighed for at få retter med godt kød eller noget godt for vegetaren. På Elle Belle er der også tænkt på miljøet, og derfor har restauranten valgt at sløjfe det faste menukort. I stedet er der en gammeldags tavle, hvor alle aktuelle retter fremgår. Elle Belle har dog også en digital løsning, hvor det er muligt at læse om både mad og drikke og efterfølgende afgive sin bestilling. Alternativerne til det normale menukort giver muligheden for at skifte enkelte retter ud i takt med sæsonskifte og nye lækre råvarer. Ved at udnytte sæsonens råvarer bliver det også muligt at tilbyde retterne til en god pris. Udover at servere lækker mad, fungerer Elle Belle også som en bar, hvor du kan få lidt godt til at slukke tørsten, om det er vin, bajer, bobler eller en hjemmelavet sangria.

Foto: Elle Belle