Foto: Mor Anna

3 steder du kan få varme hveder i Aarhus

I morgen er det store bededag, og det betyder, at i dag er store hvededag! Vi guider til tre steder, du kan hente dine hveder i Aarhus.

Mors varme hveder

Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Hos Mor Anna er forberedelserne i fuld gang, så du kan få varme hveder i aften, ligesom mor plejede at lave dem. Hos bageriet på Mejlgade kan du få de klassiske luftige hvedeknopper, som du kender og elsker. Ja tak! Du skal af med 10 kroner for én og 35 kroner for fire. Mor Anna har åbent til klokken 18, men skynd dig forbi Mejlgade, hvis du skal være sikker på, at du kan få fat i det traditionsrige bagværk.

Surdejshveder

Jumbo Bakery & Eatery, Mindet 4, 8000 Aarhus C

Hos den populære bager i Sydhavnen melder de sig naturligvis også ind i kampen om byens bedste hveder. Jumbo giver dine hveder et twist, du måske ikke har prøvet før. De er nemlig lavet på surdej. Efter traditionen skal varme hveder spises aftenen før store bededag, da bagerne havde lukket på helligdagen. Det hører selvfølgelig (og heldigvis!) en anden tid til, og derfor kan du købe de lækre hvedeknopper fra bageriet i Mindet indtil i morgen fredag. Du kan også bestille dem på Jumbos webshop.

Lune lækkerier

Briancon, Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Der sælges op mod fem millioner hveder i dagene op til store bededag, og derfor er der selvfølgelig også mange gode bagerier i Aarhus, der sælger de lune lækkerier. Briancon vil også hjælpe dig til en hyggelig aften med de skønne hvedeknopper – måske med en ordentlig omgang tandsmør? Hos Briancon koster otte hveder 76 kroner og en enkelt koster 11 kroner. Måske du skulle prøve med en flaske champagne til fra champagnebageren på Åboulevarden? Yes!