Foto: Madklubben

3 spisesteder i Aarhus, der sørger for din påskefrokost

Orker du heller at gå i køkkenet for at strikke den helt rigtige påskefrokost sammen i år? Bare rolig! Vi guider til tre aarhusianske spisesteder, der mere end gerne vil gøre det for dig. 

Alt godt fra havet

P. Clausens Fiskehandel, Fiskerivej 4, 8000 Aarhus C

En påskefrokost uden fisk er som en sildemad uden karrysalat. Et påskebord kun med fisk kan du få hos P. Clausens Fiskehandel. Påskepakken består af alt godt fra havet til fire personer for 499 kroner. Du får en helt overdådig menu med rødspættefileter, fiskefrikadeller, håndpillede rejer, marinerede sild, kryddersild, røget laks og røget hellefisk. Wow! Derudover får du selvfølgelig også alverdens fantastisk tilbehør som remoulade, aioli, karrysalat og rævesovs. Du kan bestille påskepakken på fiskehandelens hjemmeside, og maden leveres til hele landet den 31. marts. Velbekomme!

Fire formidable retter

Madklubben, Hack Kampmanns Plads 1, 8000 Aarhus C

Madklubbens kokke har samlet deres påskefavoritter i en fire-retters menu, du kan nyde for 225 kroner per person. Til forret får du røget laks, modnede sild, en kyllingesalat, bagte tomater, kalve bacon og brød fra Gilleleje Havns Bageri. Mums! Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for en omgang tarteletter, inden du får en hovedret med stegt lammeryg og stegte kartofler vendt med ramsløgspesto, saltede valnødder og Vesterhavsost. Hele herligheden sluttes af med en chokoladekage bagt med hindbær og vanilje til dessert. Påskefrokosten kan bestilles på restaurantens hjemmeside og hentes fra 31. marts til 3. april. 

Saml-selv smørrebrød

Cafe Hack, Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Cafe Hack introducerer i år en påskefrokost med moderne smørrebrød, som du og dine gæster selv kan samle ved frokostbordet. Menuen starter ud med blinis og stenbiderrogn, inden den står på fire forskellige slags smørrebrød. Den første med hvide høstsild og spicy æblechutney. Den næste med æg, håndpillede rejer og estragonmayo. Så en med hønsesalat, svampemayo og sprødt skind. Og til sidst en med rosa okse, pickles og sprøde løg. Mmh! Frokosten rundes af med Vesterhavsost, Gammel Knas, hybenkompot og to slags petit four. Prisen per kuvert er 295 kroner, og du skal bestille senest 28. marts.

“Jeg er mere end tosset med croissanter, og der er efterhånden flere steder i byen, der bager en virkelig god version af den franske fristelse.”

Louise Sejr Højmark, Redaktør