Sådan får du påskefrokosten lige i skabet

Påskeferien er lige rundt om hjørnet, og det betyder for mange påskefrokoster i lange baner. Masser af mad og snaps nydes i selskab med venner og familie. Men sådan en frokost bliver ikke arrangeret af sig selv – måske er du netop en af dem, der skal planlægge og stå for det hele i år. Her kommer der nogle tips til, hvordan du får påskefrokosten lige i skabet.

 

Få ro til at arrangere maden

At skulle lave så meget mad til mange mennesker kan være utrolig stressende. Hele dagen står du i køkkenet med sved på panden for at kokkerere noget, dine gæster vil rose, så snart de får sat tænderne i det. Men det kan være svært for dig at have fuld fokus på madlavningen, hvis samtlige andre elementer skaber kaos i dit hoved.

Det kan derfor være en stor fordel for dig selv, hvis du får ordnet meget af det praktiske, inden du giver dig i kast med madlavningen. Vask tøj, skift dit sengetøj og stryg skjorterne. På den måde vil du bedre kunne koncentrere dig om at hygge dig omkring madlavningen og stadig have noget overskud tilbage, så snart gæsterne ankommer.

Behold joggingbukserne på under madlavningen og hør musik i et headset uden ledning – så slipper du får at skifte dit ellers nøje udvalgte tøj på grund af pletter og for ledninger, der gør madlavningen endnu mere kaotisk.

Du kan også begynde på bordopdækningen og klare den hurtige og lette rengøring først på dagen, så du er helt klar. Derudover er det oftest en god idé at starte i nogenlunde tid med maden – ofte vil visse ting tage længere tid, end du lige gik og regnede med.

 

Gør det så let som muligt for dig selv

Når så meget skal arrangeres, er der ingen grund til at gøre det mere besværligt for dig selv. De avancerede og fine retter kan sagtens blive erstattet med nemme og lækre løsninger. Til en påskefrokost kan der sagtens være meget men nem, god mad og drikke.

Hvis du samtidigt gerne vil undgå at køkkenet ligner et kæmpe kaos, kan du inddrage grillen i madlavningen. Udover den skønne smag kommer du også ud af boligen for at få lidt luft og et frisk pust, så du igen er klar til at gå ind og forberede den perfekte påskefrokost. På grillen kan du komme alt fra spyd med lækkert køb til grøntsager. Prioriter det nemme mad og spar dig selv for en masse tid og besvær. Derudover kan du med fordel også vælge nogle retter, hvor dele – eller hele retten kan forberedes på forhånd dagen for.

 

Sørg for assistance

Mange undervurderer ofte påskefrokostens størrelse og forberedelsestid. Mange lækre og forskellige retter skal på bordet, og da påskefrokost ofte bliver forbundet med en overflod af mad, kan det hurtigt betyde ekstremt mange timer i køkkenet. Du kan derfor med fordel skaffe noget assistance, så du ikke står helt alene, hjælpeløs og stresset i køkkenet.

Det kan være, du har en god kæreste, som eventuelt kan hjælpe dig i køkkenet, så du ikke bliver alt for presset. Ellers kan en ven måske lokkes til at give en hjælpende hånd, så du ikke står med det hele selv. Er det familien, der kommer på besøg, har du eventuelt en forælder eller søskende, der med glæde giver en hånd med.

Nogle arrangerer det samtidigt også sådan, at alle tager en mindre ting med, så alt ansvar ikke afhænger af dig.

 

Sørg for at underholdningen er i orden

Selvom meget af dagen skal bruges på at spise mad og drikke stærke snaps og kolde øl, kan du med fordel også sørge for, at underholdningen er på plads. Først og fremmest skal du sørge for playlisten. Der er ikke noget mere irriterende, end når alle konstant går op til anlægget for at skifte sang efter 30 sekunder. Dette kan du snildt undgå ved at lave den ultimative playliste. Sørg for sange der tiltaler alle – lidt af de nye, og lidt af de gamle. Herved føler ingen, at musikken er dårlig og bliver stærkt utilfredse.

Derudover kan det skabe stor begejstring, hvis du har nogle sjove selskabslege ved hånden. Det kan være alt fra gæt og grimasser til ølbowling ude i haven.