Foto: FOOD Organization of Denmark

Over 100 madevents på vej i Aarhus

EVENTS Mere end 100 madevents er på vej til Aarhus næste år, hvor byen er udpeget som Europæisk Gastronomiregion.

I 2017 er Aarhus udpeget af EU som såkaldt Europæisk Gastronomiregion, og det fejres med mere end 100 gastronomiske events i byen og resten af Midtjylland i løbet af året. På programmet er blandt andet den største fællesmiddag nogensinde afholdt i Danmark, spiseoplevelser i vandkanten, østerssafarier og en hotdog-event med Danmarks bedste kokkes bud på den perfekte hotdog.

Fejringen af den aarhusianske gastronomi kommer efter, at byen har høstet stor gastronomisk hæder de seneste år. Først med tildelingen af Michelin-stjerner til tre af byens restauranter og senere med stor ros for byens gastronomiske niveau i artikler publiceret i blandt andet New York Times og Lonely Planet.

Nyt kulinarisk niveau
“Gastronomien i Aarhus udvikler sig enormt i disse år. Jeg oplever flere og flere nye restauranter, der har modet til at tage deres mad op på et helt nyt kulinarisk niveau. Og for mig er det mega interessant. Det viser, at fremtiden ser lys ud for Aarhus på madfronten, og det vil givetvis tiltrække endnu flere madskribenter, foodies og andre gastronomiske sjæle fra hele verden,” siger ejer Wassim Hallal fra Frederikshøj, der er som gastronomi-ambassadør for Aarhus.

Det er Food Organisation of Denmark, som sammen med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Kommune og Region Midtjylland planlægger programmet for Aarhus som Europæisk Gastronomiregion 2017. Se det foreløbige program her.