Foto: Sarah Coghill

10 skarpe til Nadia fra Foodfanatic

INTERVIEW Den Aarhus-fødte Nadia Mathiasen fra madbloggen Foodfanatic.dk fortæller om sine gastronomiske favoritter i fødebyen.

Den Aarhus-fødte Nadia Mathiasen fra den succesfulde madblog Foodfanatic.dk har udgivet en kogebog, lever af at skrive om mad og er tv-kok i Go’ Morgen Danmark. Hun er særdeles passioneret omkring madlavning og bruger mange timer på at tænke på mad, læse om mad, lave mad og selvfølgelig spise den. Men hvor går hun hen, når hun skal spise ude i fødebyen? Her besvarer Nadia 10 spørgsmål om sit gastronomiske Aarhus.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Jeg har senest spist på Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade, da jeg skulle mødes med en veninde til frokost, og vi havde lyst til smørrebrød.

Hvad er din favoritrestaurant i Aarhus?
Jeg spiste frokost på Nordisk Spisehus på M.P. Bruuns Gade for et par måneder siden, og jeg blev virkeligt positiv overrasket over oplevelsen. Det var tilmed en rigtig fin pris, og jeg glæder mig til at vende tilbage. Jeg spiser typisk ude til frokost, når jeg er i Aarhus, da jeg altid overnatter hos min mor, der laver den skønneste mad.

Hvor går du hen for at få et godt glas vin i Aarhus?
Det er så lang tid siden, jeg har været ude at få et glas vin i Aarhus, at det er svært at svare på. Det er typisk kaffe, jeg drikker, når jeg er ude. Jeg er især glad for LYNfabrikken i Vestergade, hvor jeg kan sidde og arbejde.

Hvad synes du er det mest oversete spisested i Aarhus?
Jeg tror som sådan ikke, at det er overset, men jeg drømmer stadig om pebersaucen på bistroen Klassisk 65, som jeg smagte for år tilbage. Herudover tror jeg, at det er de færreste, der ved, at man kan få en rigtig god skål nudelsuppe på spisestedet Kowloon i Banegårdsgade, der også har åbnet en afdeling på Frederiksgade. Deres pho smager som om, man befandt sig i Vietnam.

Hvad mener du, at Aarhus mangler på den gastronomiske front?
Jeg kunne godt savne et godt indkøbssted som Torvehallerne i København, hvor man kan få en masse specielle produkter ét sted i stedet for at skulle handle en masse forskellige steder, hvis man skal lave en særlig middag.

Hvor går du hen, hvis du skal have knivskarp takeaway i Aarhus?
Jeg bestilte thai-takeaway fra restauranten White Elefant i Latinerkvarteret på et tidspunkt, og jeg blev virkeligt positiv overrasket. Jeg delte maden med min familie, inklusiv min thailandske mor, og der var tilfredshed hele vejen rundt om bordet. Det er lidt af en sjældenhed, når det gælder thaimad, da jeg er vokset op med en mor, der er virkelig skarp i et køkken, så barren er højt sat.

Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Så tager jeg gerne turen ned til Havnens Fiskehus og sætter lidt friskfanget fisk eller skaldyr på menuen.

Hvilke råvarer er du vilde med lige nu?
Jeg elsker jo al mad, men lige nu er det jo bare dejligt at tage et gensyn med asparges og nye kartofler. De har været savnet.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Jeg har flere rigtig gode måltider, som jeg husker med glæde, men det er svært at vælge et frem for det andet. De forskellige steder kan jo hvert sit. Jeg spiste eksempelvis på den københavnske restaurant Geranium kort før, de fik deres tredje Michelinstjerne. Det var helt fantastisk. Retterne er nærmest små kunstværker. Restauranten Kadeau på Bornholm sidste sommer står også som et særligt kært minde. Her gik både maden, selskabet og omgivelserne op i en højere enhed. Vi sluttede måltidet af med kaffe og petit fours rundt om bålstedet lige ved siden af restauranten, hvorfra man kunne høre bølgernes brusen på den anden side af sandstranden.

Hvis alt var muligt, hvor ville du så allerhelst spise i 2016?
Når det gælder aarhusianske restauranter, så må det blive Michelin-restauranterne Frederikshøj eller Substans. Ellers gad jeg godt prøve Falsled Kro på Fyn. De har en virkelig dygtig køkkenchef, og så er omgivelserne utroligt romantiske.