SUSHI TOUR! Her får du den bedste sushi i byen

SUSHI TOUR! Her får du den bedste sushi i byen

af -

Annonce: Byen svømmer i lækker sushi. Heldigvis. Men hvilken sushi-biks skal du vælge? Vi har smagt os igennem 3 af de lækreste her. 

Smukt. Lækkert og nemt. Der er masser af sushi-muligheder i byen. Men hvor i havet af sushi-steder skal du smide krogen i? Vi har kigget fisken dybt i øjnene på 3 af de bedste steder i byen, hvor du kan mæske dig i havets moderne klassiker.

Oishii Running Sushi
Første stop på min Tour de Sushi er Oishii Sushi i Nørregade, hvor medejer Jesse Wong med 8 års erfaring som sushi-kok og træning i Japan vælger min menu.

Det bliver til forret med 3 brandvarme spyd med oksemørbrad, crispy ebi (friteret reje) og kylling. Alle med forskellige hjemmelavede saucer on top. Alt er saftigt og veltilberedt. Jeg kan godt lide at starte med en varm ret før sushien. Det byder dig velkommen, som et varmt kram fra en ven.

(artiklen fortsætter under billedet)

Varme velkomst-spyd

Friiiisk fisk!
Herefter får jeg en fin anretning af blandede sushi med funky navne som ”Green Dragon” og ”Hot Sunset”. Det er en dekorativ tallerken. Dog foretrækker jeg, at man kan spise alt på tallerkenen, og pynt ikke kun er pynt. Men det er en smagssag, og jeg piller bare timiankviste og kruspersille af.

Men hvordan smager det så? Godt! Det er velsammensat sushi med en friskhed som en frostklar vintermorgen. Især ”Hot Sunset” med sprød reje og flamberet laks på toppen er god.

Laksen får en diskret solbrændt smag at mødet med gasbrænderen. Jeg er, som danskere er flest, en sucker for sprøde ruller, og der er masser af knas at hente her. Og overordnet masser af velsmag i hver en bid hos Oishii.

(artiklen fortsætter under billedet)

Sushi til fair priser hos Oishii

Oishii Sushi
Nørregade 42

A+ Siam Sushi
A+ med ægteparret Annie og Tian ved roret er efterhånden blevet en institution i byen. Og det med god grund. Fisken fileteres on site – en svær kunst, hvor stykkerne skal have den helt rette tykkelse, så den er afstemt med ris og øvrige ingredienser.

Balance er et nøgleord hos A+. Jeg kommer på en god sightseeingtur i menuen, og alt er perfekt afbalanceret i både smag og tekstur. Intet er tilfældigt, og man kan smage hver en ingrediens, uden der er noget, der fører sig unødvendigt frem. Flot!

(artiklen fortsætter under billedet)

Hyggeligt og velsmagende fra A+

Enkelt og smukt
Sushien tilberedes med samurai-præcision og på bestilling, så alt er pivfriskt. De varme startere er pakket ind i sølvpapir, så de stadig damper, når de pakkes ud derhjemme. Af samme grund er det også smart at forudbestille. Sushi er den utålmodige type, der ikke kan lide at vente for længe, når den først er smukkeseret og klar til fest.

Og udseendet er også vigtigt hos A+. Sushien er enkel, men stadig insta-venlig og pæn i tøjet. Det er altså ikke sushi på vej til galla, men mere til privatfest med vennerne. Dejligt.

Smagfuld styling hos A+

Ingefæren har bid, og wasabien straffer dig tilpas. Edamame-bønner giver de ferske sushi-bidder kærkomment modspil og er perfekt tilberedte. Iskold økologisk iki Beer med grøn te sætter punktum. Jeg giver ikke karakterer, men første del af restaurantens navn er meget sigende.

A+ Siam Sushi
Nørreport 28

Sushi Sakura
I M.P. Bruunsgade møder jeg en anderledes minimalistisk stil. Fisk og ris er forrest på scenen, og der er ikke gejlet med spirer og mayo-dupper. Højtbelagt sushi må du finde et andet sted.

”Vi pynter ikke. Det handler om smagen”, siger ejeren Giang, som i det hele taget giver mig indtryk af, at det her er no bullshit-sushi. Bare gode råvarer og omhyggelig tilberedning.

(artiklen fortsætter under billedet)

Intet gejl og glitter – bare god sushi

De 2 sushi-kokke Thanh og Nhi’s ageren i køkkenet siger mig det samme. Dog uden de rent faktisk siger noget. Tavse som ninjaer på natmission sniger de sig rundt og arbejder effektivt uden at udveksle et ord til hinanden. Fuld koncentration, som sushi fortjener.

Fiskebacon FTW
Også her lægger jeg ud med et par varme retter, hvor de friterede butterfly-rejer blærer sig. Især dyppet i vred, men ikke rasende chili-mayo og en lidt venligere sød chilisauce. En god start inden fisken overtager showet.

(artiklen fortsætter under billedet)

Sprøde startere fra Sakura

Igen får jeg et bredt udvalg, og igen er det meget velkomponerede hapsere. Rullet tilpas stramt og med veltilsmagt ris, som er kogt bløde uden at blive smattede.

Crunch rolls med lakseskind er virkeligt lækre. Skindet skæres frit fra den hele fisk og steges sprødt. Havets bacon – I like. Der er også ruller med græskar, og der er generelt sushi for enhver smag. Også til de mere vovede.

Sushi Sakura
M.P. Bruunsgade 9

Jeg er kommet vel i mål på min Tour de Sushi og kan konkludere, at du roligt kan sende bud efter frisk fisk, næste gang din aftensmad ikke skal rime på indkøb, madlavning og opvask. Men de tre steder må dele pladsen øverst på sejrsskamlen. Godt gået.