Guide: 6 steder med lun suppe på menuen

Guide: 6 steder med lun suppe på menuen

af -
Foto: Pixabay

GUIDE: Kulden bider udenfor, og hvad luner bedre end en god skål suppe? Her er seks gode steder i Aarhus med brandvarm suppe på menuen.
Nørder på Borggade
Soup Nerds, Borggade 16, 8000 Aarhus C

”Ikke to skefulde skal være ens”. Sådan lyder mottoet hos byens nye suppebar Soup Nerds, der i efteråret slog dørene op for enden af Borggade. Menuen i det lille lokale skifter løbende, og i januar kan man blandt andet få varmen med en cremet jordskokkesuppe under navnet Julia’s Jerusalem Artichoke, der er lavet med rå, bagte og syltede jordskokker og toppet med pesto, rugbrødscroutoner og ristet tang. En anden mulighed er den flot orange græskarsuppe Pam’s Precious Pumpkin, der er toppet med creme fraiche, græskarkerner og chili. Bag stedet står den tidligere reklamemand Michael Hübertz, der har fået støtte fra den midtjyske fødevareorganisation Future Food Innovation til udviklingen af konceptet. Prisen for en skål suppe på Borggade er 79 kr. eller 69 kr., hvis man tager den med som takeaway. Har man et gyldigt studiekort, får man 10 procents rabat på supper og drikkevarer.

Luksus på Nørregade
Klassisk Fisk, Nørregade 38, 8000 Aarhus C

Der er maritim stemning for alle pengene på den lille fiskerestaurant Klassisk Fisk i Nørregade, der drives af folkene bag den populære bistro Klassisk 65 på Jægergårdsgade. Stedet byder på en stribe lækre fiskeretter, og en af stjernerne på menukortet er en eksklusiv udgave den sydfranske suppe bouillabaisse, der på Nørregade er fyldt med torsk, rejer, rødspætte og fløde. Billig er den luksuriøse suppe ikke med en pris på 255 kr., men til gengæld er der med garanti ikke nogen, der går sultne fra bordet. Er pengepungen til mere, kan middagen på Nørregade indledes med seks østers med citron for 150 kr. og afsluttes med en dessert i form af vaniljeis med karamelsauce og nøddeknas for 80 kr. I glasset kan man snuppe en af hvidvinene fra det fine vinkort, der har noget for enhver smag. Fun fact: Før Klassisk Fisk rykkede ind på adressen i 2012, husede lokalet en pornobutik med biograf i kælderen.

Populær ved Strøget
Pho C&P, Sønder Allé 14, 8000 Aarhus C

En klassiker i det vietnamesiske gadekøkken er den klare nudelsuppe pho, der er fyldt med risnudler, grøntsager og kød. Den varme suppe er perfekt på en råkold januardag, og i Aarhus bliver den asiatiske specialitet ikke bedre end hos den kombinerede takeaway og restaurant Pho C&P på Sønder Allé, hvor menuen lyder på hele syv varianter. Prøv eksempelvis den kraftige Pho Tai Lan med lynstegt oksekød eller den friske Pho Tom med rejer, som fås til henholdsvis 89 kr. og 85. kr. Alle varianter laves på en base af kanel, stjerneanis og sort kardemomme, som toppes med forårsløg, løg og koriander. Er appetitten til mere, kan måltidet indledes med en frisk forårsrulle, som fås med alt fra tofu til ribbensteg. Tørsten kan stilles med en vietnamesisk øl, en kande grøn te eller et glas lemonade. Pho P&P har i flere år indtaget førstepladsen på anmeldelsessiden TripAdvisors liste over vietnamesiske restauranter i Aarhus.

Spicy ved Magasin
Suppestegogis, Åboulevarden 82, 8000 Aarhus C

Caféens navn løfter sløret for en del af menuen hos den lille Suppestegogis, der i en årrække har haft til huse i et lokale ved siden af stormagasinet Magasin. På suppefronten lokker stedet blandt andet med en spicy tomatsuppe med chili, der garanteret giver varmen helt ned i tæerne. Eller hvad med en russisk inspireret rødbedesuppe eller en cremet græskarsuppe med masser af smag? Supperne er lavet af økologiske råvarer og serveres alle med en hjemmebagt rosmarinbolle som tilbehør. Den grøntsagsfyldte ret kan suppleres af et glas koldpresset æblejuice eller en smoothie med mango, æble og grønkål. Skal måltidet have en sød afslutning, byder Suppestegogis på en saftig chokoladekage med hasselnødder og creme fraiche. Prisen for en skål suppe starter ved 89 kr., og chokoladekagen fås for 46 kr. Er du veganer eller glutenintolerant, er der ingen grund til bekymring: Supperne er tilberedt uden æg, mælk og gluten.

Hipt på markedet
Ramen Takumi, Sankt Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C

Hvad er ramen? Ordet dækker over en japansk nudelsuppe med masser af fyld, som i de senere år er blevet særdeles hip i storbyer verden over. I Aarhus kan vi også være med, og vil man finde ud af, hvad hypen går ud på, skal man tage forbi madboden Ramen Takumi på markedet Aarhus Central Food Market ved Strøget. Bodens udgave af den asiatiske ret bærer navnet Tonkotsu og er fyldt med stegt svinekød, nudler, friske grøntsager og et blødkogt æg på toppen. Den brandvarme suppe er ideel i vintervejret, og skal der mere til, kan man supplere med et par af bodens dumplings med svinekød, kylling eller grøntsager. De japanske lækkerier kan indtages ved et af markedets borde eller tages med hjem i privaten som takeaway. Prisen for en skål suppe starter ved 120 kr., og tre dumplings fås for 45 kr. Bonusinfo: Ejer Bobo Zheng koger efter eget udsagn suppen mindst otte timer for at få den rigtige smag frem.

Fransk ved åen
Restaurant ET, Åboulevarden 7, 8000 Aarhus C

Er humøret til knivskarp cuisine af den franske slags, kan turen gå forbi restauranten ET på Europaplads. I det rummelige lokale byder ejerparret Morten Sandvej og Lars Eiskjær på en velsmagende fiskesuppe, der på fransk facon toppes med sprøde croutoner, revet gruyère-ost og aioli. Suppen laves med frisk fisk, jomfruhummer, fennikel, porrer og hvidløg, og prisen er 159 kr. til frokost og 139 kr. om aftenen, hvor den serveres som forret. Er appetitten til mere, kan man sætte tænderne i stedets fortrinlige oksetatar, der er opkaldt efter kokkeikonet Michel Michaud. Eller hvad med muslingeklassikeren moules marinieres, snegle fra Bourgogne eller østers med citron? I glasset er der ingen vej udenom en af de franske vine på det omfattende vinkort, der fylder intet mindre end 21 sider. Restauranten er en af 12 aarhusianske restauranter, der har fået udmærkelsen Michelin Plate i den prestigefyldte Michelin-guide.

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.