Spiseguide sender priser til Aarhus

Spiseguide sender priser til Aarhus

af -
Foto: Frederikshøj

RESTAURANT Årets frokostrestaurant ligger i Aarhus, hvor man også får landets bedste dessert. Sådan lyder dommen fra Den Danske Spiseguide, der i weekenden delte priser ud til højre og venstre på den danske gourmetscene. Konceptrestauranten Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade løb med prisen som Bedste Frokostrestaurant 2014, mens knivskarpe Wassim Hallal på Restaurant Frederikshøj på Oddervej ikke overraskende løb med prisen for Årets Dessert 2014.

Prisvinder med udenlandsk inspiration 
Nordisk Spisehus’ lidt spøjse koncept har de senere år været at efterligne udenlandske Michelin-restauranters retter, og restauranten løber paradoksalt nok med prisen kun halvanden måned efter, at Politiken i en anmeldelse var ude med riven efter deres frokost under overskriften “Gastronomisk verdensrejse ender blindt”. Spisehuset nappede prisen i konkurrence med Sortebro Kro i Odense, Utzon i Aalborg og Gammel Mønt i København, og juryens begrundelse for at satse østjysk lyder således:

“Frokosten er et forkætret og elsket indslag i den danske gastronomi. Den skal på en gang samle det klassiske, det moderne og det udfordrende. De udfordringer indebærer respekt for råvarer, for årstiden og for gæsten. Det er ikke blot et spørgsmål om koldt eller varmt køkken, men om en daglig timelang fornøjelse for gæsterne: Vi kårer med stor glæde Årets Frokostrestaurant 2014.”

Ingen løfter øjenbryn over Wassim
På dessertfronten er der formentlig ingen, der løfter øjenbryn over guldet til Wassim Hallal, som shiner på dessertområdet. Hans kunstneriske kompositioner i det søde køkken efterlader ingen plads til kompromiser, og både på udseende, smag og teknisk niveau stikker de stilsikre desserter på Oddervej af fra alt og alle i Vestdanmark. Juryen giver prisen denne begrundelse med på vejen:

“Det er den umættelige passion for det søde køkken og dets uendelig mange mulige udtryk, der skaber myter… en af myterne er meget nærværende og udfordrende sandfærdig. Årets desserter kommer fra Frederikshøj, Aarhus.”

Tidligere modtagere af dessertprisen tæller power players som Noma, Era Ora, Herman, Malling & Schmidt og såmænd også Wassim Hallal selv, der modtog prisen tilbage i 2010. Den ambitiøse køkkenmaestro var i år også nomineret til prestigeprisen for Årets Restaurant, men den gik til drengene fra Restaurant Marchal på d’Angleterre i København.

Læs artikel: Tre restauranter med Michelin-mojo
Læs artikel: Og Byens Bedste 2014 går til…
Læs guide: 5 nye restauranter du skal tjekke ud

Foto: Den Danske Spiseguide

Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer om kåringerne hentet i pressemateriale fra Den Danske Spiseguide.

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.