Foto: SeiSei Sushi

Her er seks spisesteder, du bør besøge, næste gang du kigger forbi Tordenskjoldsgade.

Café med 70’er-stil
Stuen th., Tordenskjoldsgade 19B, 8200 Aarhus N

Et af de nyeste spisesteder på Trøjborg er caféen Stuen th., der ligger ved siden af biografen på Tordenskjoldsgade. At gå ind ad døren føles som at træde ind i 70’erne, fordi man omfavnes af brunt keramik, ryatæpper på væggen, gamle LP-plader og loppefund. Indehaveren af den usædvanlige café er kogebogsforfatter Annemette Feldbæk, og hun lægger stor vægt på bæredygtighed i caféen, der har fået det såkaldte sølvmærke i økologi. På menuen er en stribe enkle retter som salater, supper, simreretter og biksemad. Råvarerne er på sympatisk vis lokale, og øllet kommer eksempelvis fra bryggeriet Humleland i Risskov, og pølserne er lavet af kød fra frilandskøer i Galten. Priserne er næsten også 70’er-agtige – for eksempel kan du få en gang simremad med brød for 110 kroner eller “Pølsepande” til 90 kroner.

Italiensk på toppen
Fratelli Pizza, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

Aarhus har efterhånden en del fortrinlige, italienske pizzasteder som eksempelvis den lille Café Piccolina i Skolegyde og den populære Il Mercatino på Mejlgade. Den lille pizzajoint Fratelli åbnede på toppen af Tordenskjoldsgade i 2015. Bag stedet står makkerparret Ali Arjomand og Amir Saleh, der har en baggrund som henholdsvis reklamefotograf og ejer af en delikatesseforretning. Stilen på Fratelli er rendyrket italiensk med klassikere som kartoffelpizzaen Patata og ostepizzaen Quattro Formaggi, og bundene er sprøde på den helt rigtige måde. Fratelli vandt titlen som byens bedste pizza 2017 i Smag Aarhus’ læserafstemning og med god grund. Pizzajointener ikke bange for at hæve den gastronomiske overligger med ingredienser som vildsvin, Karl Johan svampe, hjortesalami og oste i massevis, og vi anbefaler en Mafia med tomatsauce, mozzarella, Milano-salami, parmaskinke, parmesanost og rucola til 85 kroner. Forførende og farligt vanedannende.

Fornøjelig sushi
SeiSei Sushi, Tordenskjoldsgade 65, 8200 Aarhus N

”Hver mundfuld var en fornøjelse”. Sådan lyder det på anmeldelsessitet Tripadvisor i en af brugernes gode anmeldelser af SeiSei Sushi, der åbnede i 2015 midt på Tordenskjoldsgade. I køkkenet står to erfarne kokke for tilberedelsen af sushien, som du både kan spise på en af de 16 siddepladser i de japansk indrettede lokaler eller tage med hjem. På menuen er en stribe forskellige sushivarianter fra klassikere som maki og nigiri til mere usædvanlige kombinationer. Du kan passende indlede med et par af kortets forretter i form af eksempelvis en tuntatar eller en misosuppe, og i glasset bør du smage en af de japanske øl. Hvis I ikke orker at slæbe jer hen til restauranten, bringer de også gerne sushien hjem til døren. Priserne for menuer starter ved 105 kroner for 12 stykker sushi og går helt op til 559 kroner for en såkaldt gourmetmenu med 48 stykker sushi. Så er der serveret!

Klassiker siden 1988
Casa Mia, Tordenskjoldsgade 12, 8200 Aarhus N

Casa Mia på Trøjborg er efter eget udsagn Aarhus’ ældste pizzeria og åbnede tilbage i 1988 med Mauro Matruglia ved roret. Den temperamentsfulde italiener ejer stadig det legendariske pizzasted, der både har takeaway og en spartansk indrettet restaurant, hvor du kan nyde de lækre pizzaer med et glas rødvin. På menukortet har Casa Mia en række såkaldt ”almindelige” pizzaer, men hvis du vil have den ægte vare, skal du gå efter en af kortets klassiske pizzaer. Prøv for eksempel pizzaen ”Z” med mozzarella, champignon, den krydrede fars salsiccia, cherrytomat og basilikum, der fås for 85 kroner som takeaway eller 99 kroner, hvis du nyder den i restauranten. Eller en ”L” med mozzarella, stegt parmaskinke, rucola og friske tomater, der fås til samme pris. De travle folk bag disken laver også forskellige pastaretter og antipasti, hvis dine smagsløg skulle få lyst til andet end pizza.

Thaimad med chili-faktor
Thaiplus, Tordenskjoldsgade 1, 8200 Aarhus N

Thaimad kan fås mange steder i Aarhus, men Thaiplus er ubetinget et af de bedre steder. Den lille takeaway i bunden af Tordenskjoldsgade har et fortrinligt udvalg af velsmagende specialiteter fra Bangkok og det nordlige Thailand, og vi anbefaler at prøve de klassiske forårsruller Podir Tod, Tum Yam-suppen og risretten Phat Pak. Thailandsk mad kan være stærk oplevelse, og en fin detalje på Thaiplus er, at de stærke retter i menukortet er markeret med en chili-faktor fra en til tre chilier. De rimelige priser starter ved 30 kroner for en portion rejechips med chilisauce og topper med 109 kroner for kylling med cashewnødder, der øvrigt får to chilier på skalaen. Thaiplus surfer også med på sushibølgen og har et fint udvalg af klassisk sushi til fornuftige priser. Her kan du både bestille stykvis eller gå all in med en familiemenu, hvis I er virkeligt sultne.

Is for enhver smag
Dolce Vita, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

OBS. Dolce Vita åbner til februar 2018
Selvom det er koldt udenfor, kan man godt spise en is, ikke? Dolce Vita har siden 2002 været en af byens spydspidser inden for italiensk is, og det er ikke uden grund, at der om sommeren ofte er kø langt ud på gaden. Ismager Roberto Damo håndlaver hver dag isen fra bunden, og der er noget for enhver smag, uanset om du er til mælkeis, yoghurtis, sorbetis eller luftig mousse. Vi foreslår at nyde isen med en kop kaffe af hjemmeristede bønner fra den italienske by Torino, mens du nyder udsigten ud til den travle Tordenskjoldsgade. Du kan også tage kaffen og isen med dig, hvis du er mere i humør til at nyde lækkerierne hjemme ved spisebordet som den perfekte dessert. Dolce Vita har også butikker i Veri Centret, i Bruuns Galleri og på Kridthøj Torvet i Højbjerg. Butikken udlejer i øvrigt en bordvitrine og en lille iscykel, hvis du vil overraske dine gæster til den næste fest.

Karen Westberg
Mangeårig foodie og vild med (næsten!) alt mad. Går gerne mange kilometer, når de bedste råvarer skal indkøbes. Brænder for at spise og handle lokalt. Drømmer om at få Torvehallerne og flere foodtrucks til Aarhus. Speditør og madblogger på www.karen-westberg.blogspot.dk