Foto: SeiSei Sushi

GUIDE: Trøjborg byder på stribevis af takeaways og spisesteder, så hvad skal man vælge, når turen går forbi bydelen? Her er seks gode bud.

Blandt byens ældste
Casa Mia, Tordenskjoldsgade 12, 8200 Aarhus N

Med mere end 30 år på bagen er Casa Mia på Tordenskjoldsgade et af byens ældste pizzariaer, og den stemningsfyldte pizzarestaurant er stadig et besøg værd, når der skal pizza på tallerkenen. Menukortet lyder både på såkaldte ”almindelige” pizzaer og italiensk-inspirerede pizzaer, og sidstnævnte med tynde, sprøde bunde er klart at foretrække. Prøv for eksempel pizzaen toppet med krydret salsiccia-pølse, champignoner og cherrytomater eller den enkle variant med ansjoser, kapers og oliven. Eller hvorfor ikke gå All Italian med den autentiske ostepizza, der er toppet med gouda, mozzarella, parmesan og gorgonzola? Priserne starter ved 80 kr., og de travle folk bag disken laver også forskellige pastaretter, hvis smagsløgene skal forkæles med andet end pizza. Casa Mia er startet af italienske Mauro Matruglia, hvis søn Marco i dag bestyrer stedet sammen med barndomsvennen Thomas Iversen.

Prisvindende burgere
The Burger Shack, Otte Ruds Gade 98, 8200 Aarhus N

Burgerbaren The Burger Shack på Otte Ruds Gade er et sikkert valg, hvis der skal lækre burgere på menuen. Bøfferne er lavet med kød fra fritgående kvæg, grøntsagerne er økologiske, og de friskbagte briocheboller har et flot logo på toppen, der er som skabt til Instagram. Heldigvis sidder smagen også lige i øjet, og det er ikke uden grund, at The Burger Shack sidste år vandt JP Aarhus’ og Smag Aarhus’ læserpris Smagprisen for byens bedste burger. Er appetitten ikke til oksekød, kan man sætte tænderne i en kyllingeburger eller stedets fortrinlige veggie-burger med en bøf af grillet sojaprotein. Burgerne kan tages med hjem eller indtages i det rummelige lokale, der er indrettet med træ på væggene i amerikansk skovhuggerstil. Prisen er 55 kr. for en burger og 85 kr. for en menu med burger, sodavand og pommes frites, der som en fin detalje er drysset med frisk timian.

Sushi uden dikkedarer
SeiSei Sushi, Tordenskjoldsgade 65, 8200 Aarhus N

Vellavet sushi uden dikkedarer. Sådan lød dommen i en nylig anmeldelse i JP Aarhus over sushirestauranten SeiSei Sushi, som blandt andet fik ros for sine friterede krabbekugler med chilimayo. De traditionelle sushivarianter er dog også værd at prøve på det lille sted, der slog dørene op tilbage i 2015. Smag eksempelvis udgaven med friterede rejer, avocado og sesamfrø, den friske variant med laks og syltede rødløg eller den flotte sushirulle California med krabbe og avocado. Priserne starter ved 105 kr. for en menu med 12 stykker sushi og går op til 559 kr. for gourmetmenuen, der med 48 stykker sushi garanteret tager den værste sult. De japanske lækkerier kan indtages i det lille kælderlokale sammen med en importeret Sapporo-øl eller tages med hjem som takeaway. Tip: Gå udenom sushivarianterne med Philadelphia, der smager lige lovligt meget af friskost.

Italiener på toppen
Fratelli Pizza, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

Er humøret til en pizza i topklasse, skal turen gå forbi takeaway-restauranten Fratelli Pizza på toppen af Tordenskjoldsgade. Stilen er rendyrket italiensk med tynde bunde og toppings af høj kvalitet, og pizzastedet var sidste år nomineret som et af Aarhus’ bedste i læserprisen Smagprisen, der uddeles af JP Aarhus og Smag Aarhus. En sikker vinder på menukortet er den lækre kartoffelpizza Patata med pølser, løg og rosmarin, og må det gerne være lidt spicy, kan man bestille pizzaen med det ildevarslende navn Diavola, der er toppet med stærk salami, aubergine og rucola. Vegetarer kan stille sulten med en Vegetariana med mozzarella, aubergine, svampe, tomat, oliven, artiskok og løg. Pizzaerne kan indtages i det hyggelige lokale med udsigt ud mod Tordenskjoldsgade eller tages med hjem som takeaway, og priserne starter ved 60 kr. Restauranten har desuden et frokosttilbud med udvalgte pizzaer fra 45 kr.

Simreretter ved biografen
Stuen th., Tordenskjoldsgade 19B, 8200 Aarhus N

Den tidligere sundhedscoach Annemette Feldbæk står bag den hyggelige café Stuen th. på Tordenskjoldsgade, der siden 2015 har lokket med vellavet mad til rimelige priser. På menukortet er en stribe skiftende salater, supper, tærter og simreretter, som kan indtages i det hjemligt indrettede lokale ved siden af Nordisk Film Biografer. Lige nu kan sulten blandt andet stilles med en gullasch med oksebov til 135 kr. eller en pølsepande med kartofler, fløde og chili, der fås for 120 kr. Går turen forbi først på dagen, kan menuen lyde på en såkaldt formiddagspakke bestående af en langtidshævet grovbolle med pålæg, tebirkes, spejlæg, økologisk saft og en varm drik til 130 kr., mens forplejningen til et eftermiddagsbesøg kan være et stykke hjemmebagt kage. Størstedelen af råvarerne er økologiske, og bæredygtigheden gælder også møbler og service, der er hentet i genbrugsbutikker og på loppemarkeder.

Gode bøffer på hjørnet
Kødstadens Burger Joint, Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N

Godt gemt i et lille kælderlokale på hjørnet af Otte Ruds Gade og Ivar Huitsfeldt Gade ligger Kødstadens Burger Joint, der siden åbningen i 2017 er blevet en af byens mest roste burgerbarer blandt anmeldere og madbloggere. Det usædvanlige navn stammer fra slagteren Kødstaden, der tidligere havde til huse i lokalerne. Den store attraktion på det populære sted er kødet, som de slagteruddannede ejere Steffen Distler og Jeppe Glatved sammen med de øvrige folk bag disken selv hakker flere gange dagligt. De velstegte bøffer med et rosa indre og en sprød overflade serveres i bløde briocheboller, og man kan vælge mellem en hamburger, en cheeseburger og en bacon-cheeseburger, der alle sidder lige i skabet. Priserne starter ved 50 kr., mens en menu med fritter og sodavand fås fra 80 kr. Bonusinfo: Baconen til bacon-cheeseburgeren ryges af ejerne selv i en røgeovn bagerst i butikken.

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.