Restaurant Domestic åbner i Mejlgade

Restaurant Domestic åbner i Mejlgade

af -
Foto: Restaurant Domestic

RESTAURANT Med et gastronomisk stjernehold i spidsen åbner Restaurant Domestic den 20. oktober i Mejlgade i lokalerne, som tidligere husede Sans med Früd og Svineriet. 

Den 20. oktober får Aarhus et nyt gourmettempel, når den længe ventede Restaurant Domestic åbner i Latinerkvarteret. Bag restauranten står kvartetten Ditte Susgaard, Christian Neve, Christoffer Norton og Morten Frølich Rastad, der samlet har 32 års erfaring fra danske toprestauranter.

Trods de omfattende gourmeterfaringer hos ejerne skal gæsterne ikke forvente hvide duge, nypudset sølvbestik og højtidelig stemning på byens nye restaurant, der ligger i en baggård væk fra gadens larm.

”Domestic betyder husligt eller hjemligt, og navnet afspejler, at vi vil være et sted, hvor man som gæst føler sig hjemme. Det skal ikke være så højtideligt og stift, at man føler, at man skal have jakkesæt eller fin kjole på. Man skal blot kunne hygge sig og have en god aften, mens man nyder noget lækkert mad,” siger restaurantchef Christian Neve.

Uformel restaurantoplevelse
Lokalerne i baggården husede før Sans Med Früd kokken Michael Larsens restaurant Svineriet og er valgt, fordi de ifølge kvartetten vil skabe nogle gode rammer om en uformel restaurantoplevelse.

”Lokalerne ligger perfekt i Aarhus C og er fantastiske med rå vægge og store vinduespartier. De har et look og en stemning, som gør det muligt at skabe en fed restaurantoplevelse. Samtidig har de plads til både a la carte-servering ved runde borde og større selskaber, hvilket gør dem fleksible og giver mulighed for vækst,” siger Christian Neve.

Lokale råvarer på tallerkenen
På tallerkenerne er Restaurant Domestic med på beatet og lægger stor vægt på at bruge bæredygtige råvarer købt direkte fra lokale producenter.

”Vi satser i høj grad på lokale, økologiske råvarer, som vi finder og forfiner sammen med de lokale producenter. Vi følger sæsonerne for grøntsagerne, hvilket giver et automatisk skift i menuerne. Samtidig vil vi lave mange af tingene selv, for eksempel smør, creme fraiche, frugtsaft og syltede produkter. Målet er at lave ærlig mad,” siger køkkenchef Christoffer Norton.

Positivt med konkurrence
Prismæssigt får Restaurant Domestic en menu med 4 retter og snacks til 450 kroner og en menu med 8 retter og snacks til 900 kroner. Dermed minder prisniveauet om den nye Restaurant Veto i Jægergårdsgade. De fire ejere ser dog positivt på den store konkurrence på den aarhusianske gourmetscene.

”Jo flere restauranter der åbner, og jo flere succesoplevelser gæsterne får, jo mere går de ud at spise. Derfor håber vi oprigtigt, at der åbner mange flere restauranter i byen, fordi vi er med til at løfte hinanden, selvom vi naturligvis også er konkurrenter,” siger Christian Neve.

Ditte Susgaard og Christian Neve kommer fra stillinger som henholdsvis restaurantchef og souschef på Nordisk Spisehus. Christoffer Norton har været køkkenchef på Molskroen og senest Castenskiold, mens Morten Frølich Rastad kommer fra et job som souschef på Fru Larsen i Laubjerg. Christian Neve har i øvrigt vundet DM for tjenerelever i 2012, ligesom Morten Frølich Rastad vandt konkurrencen Native Cooking Awards i foråret.

SPECS
Restaurant Domestic
Mejlgade 35B
8000 Aarhus C
Åbner 20. oktober

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.