6 budgetvenlige restauranter i Aarhus

6 budgetvenlige restauranter i Aarhus

af -
Foto: Pixabay.

GUIDE: Selvom der skal spares, kan man stadig godt gå ud at spise. Her er seks spisesteder, der byder på tre retter for under 250 kr.

Uformel stemning
Sct. Oluf, Mejlgade 33, 8000 Aarhus C

I gamle dage var restauranten Sct. Oluf i Mejlgade et værtshus, men i dag er de klirrende øl skiftet ud med vellavet mad til billige priser. Indretningen med rustikke træborde og gamle plakater på væggene skaber en uformel stemning i det lille lokale, og menuen med tre retter for 195 kr. er perfekt til en aften i sparsommelighedens tegn. Retterne skifter løbende, og lige nu kan man sætte tænderne i skaldyr med fennikel eller speltotto med bøgehatte til forret og en hovedret i form af braiseret okse med solbær, rødbede og selleri eller fisk med brunet smør, kærnemælk og blomkål. Desserten lyder på æbler med butterdej og karamel eller en osteanretning, hvis man lægger 30 kr. ekstra. I glasset kan man få øl – stedets historie fornægter sig ikke – men det er også muligt at investere i et glas vin til 50 kr. eller en flaske for 250 kr. Er sulten begrænset, kan to retter fås for 175 kr.

Tapas i baggården
MasVino, Klosterport 4B, 8000 Aarhus C

Det kræver en vis ihærdighed at finde den lille vinbodega MasVino, der ligger godt gemt inde i en baggård i Klostergade. Men når først stedet er lokaliseret, er der garanti for velsmagende mad til skarpe priser. På menuen er en håndfuld lune tapasanretninger, der fås fra 65 kr. stykket eller 220 kr. for tre retter. Alle retter serveres som delemad, og man kan blandt andet få varmen med lammeskank med kartoffel og pistacienødder, butternut-græskar med salvie og røget smørfisk med creme fraiche og sprøde papadum-chips. Er der appetit til mere, kan man udvide med to ekstra deleretter for 70 kr. eller en kop kaffe med sødt, som fås for 45 kr. Bag MasVino står folkene, der også driver den ligeledes spanskinspirerede vinbar Pica Pica bag ved Voxhall. Fun fact: Vinbodegaen er indrettet i et tidligere værksted, hvilket tydeligt skinner igennem i den rå indretning med en stor kran i loftet.

Sushi ad libitum
A+ Siam Sushi, Skolegade 27, 8000 Aarhus C

Sushi er da dyrt, ikke? Ikke på den lille sushirestaurant A+ Siam Sushi i Skolegade, hvor man for 248 kr. kan få et ad libitum-tilbud, som giver fri adgang til at spise løs fra det omfattende menukort. Trods den lave pris er der intet i vejen med kvaliteten af de frisklavede anretninger, og en fin detalje er, at man skal betale ekstra, hvis man levner, så madspildet minimeres. Måltidet kan indledes med et par mindre forretter i form af misosuppe og indbagte rejer, og herefter er det blot om at kaste sig ud i de mange sushiserveringer. Gå ikke glip af de lune crunch rolls, der med et perfekt match af ris, frisk fisk og en sprød topping sidder lige i øjet. Dessertudvalget lyder blandt andet på en tiramisu lavet med Nutella, og bliver det lige lovligt utraditionelt, kan man slutte med en klassisk crème brûlée. Tørsten kan slukkes med en af de asiatiske øl fra køleren. Søndag-torsdag fås ad libitum-tilbuddet for 228 kr.

Ny ved havnen
Madklubben, Hack Kampmanns Plads 1-3, 8000 Aarhus C

Med tre retter for 225 kr. kan de fleste være med på restauranten Madklubben, der sidste år åbnede i den gamle toldkammerbygning på Aarhus Havn. Stedet er en del af en større kæde af samme navn, og på menuen i det flot renoverede lokale er en række retter med inspiration fra blandt andet Frankrig og Italien. Prøv eksempelvis en cremet svampesuppe eller tatar af okseinderlår til forret efterfulgt af en hovedret i form af rosa lammeculotte med saltbagt selleri eller dagens fisk med hollandaise. Desserten kan bestå af en citrontærte toppet med marengs eller brownie med fransk chokolade fra producenten Valrhona. Kræver maden vin i glasset, kan tørsten stilles med en af de mange flasker på kortet, der på pædagogisk vis er inddelt efter smag og ikke oprindelsesland. Madklubben har også flere veganske serveringer, hvis man har droppet de animalske produkter. Bemærk, at der er tillægspriser på nogle af retterne.

Rødder i Italien
Prezzemolo, Jægergårdsgade 85, 8000 Aarhus C

Et af byens nyere spisesteder er den italienske Prezzemolo, der åbnede sidste år på Jægergårdsgade ved siden af bageren Lagkagehuset. Stedet har ingen faste menuer, men til gengæld kan både forretter, hovedretter og desserter fås til rimelige priser i det elegant indrettede lokale, der har store vinduer ud mod gaden. Start for eksempel med lufttørret nakkefilet til forret efterfulgt af en hovedret bestående af pasta med oksehaleragout og en æbletærte med citron til dessert. Eller hvad med en autentisk minestrone-suppe med svampe og spæk efterfulgt af hjemmelavet pasta med tomatsauce og økologisk fåreost som finale? Førstnævnte kombination står i 250 kr., mens sidstnævnte fås for 205 kr. Bag Prezzemolo står den filosofuddannede Marco Di Giuseppe, der har rødder i den italienske region Abruzzo. Restauranten har også åbent til frokost, hvor udvalget er en smule anderledes.

Populær på hjørnet
Den Rustikke, Mejlgade 20, 8000 Aarhus C

Det er svært at overse restauranten Den Rustikke, når man bevæger sig ned ad Mejlgade i Latinerkvarteret. Stedet ligger i en gul hjørnebygning med store søjler foran døren, og restauranten er som regel fyldt af gæster med hang til et budgetvenlig måltid i uformelle rammer. Den skiftende menu koster 195 kr. og består af tre retter, som indtages i det store lokale med rå murstensvægge. Forretten lyder lige nu på andeterrine eller fiskesuppe med butterdej, mens hovedretten er kalveculotte med rodfrugter eller fisk med risotto. Hvis man lægger en hundredelap ekstra, kan hovedretten udskiftes med en velvoksen ribeyebøf med kryddersmør, der med garanti opfylder kroppens behov for proteiner. Desserten dækker over chokoladekage med bær, pandekage med is eller en osteanretning for en mindre merpris. Priserne på drikkevarer er tilsvarende overkommelige med vine fra 220 kr. flasken.

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.