Der er blandt andet gourmetpizza på menuen hos Odderway 59. Foto: Pixabay Images.

Ambitiøs pizzajoint åbner i Jægergårdsgade

Den ambitiøse Pizza Propria åbner i Deliens gamle lokaler på Jægergårdsgade.

Delien lukkede tidligere på året for enden af Jægergårdsgade, og nu kommer der endelig nye beboere i det lille byhus. Pizzarestauranten Pizza Propria åbner torsdag i næste uge med en stålsat ambition om at lave nogle af Europas bedste pizzaer.

Med i ejerkredsen bag byens nye pizzajoint er blandt andet Simon Schillums Mogensen, der også står bag restauranten Nordre Strandvej i Risskov og den nye gourmetrestaurant Sonnesgade 11.

“Du kan få endog meget gode pizzaer andre steder i byen, men vi vil gerne hæve pizzaniveauet så eftertrykkeligt, at udlandet også får øjnene op for, at vi i Aarhus er med helt deroppe. En pizza behøver ikke være usund junk. [Jeg] vil gerne have os i den europæiske top inden for pizzabagning” siger kok og medejer Jakob Kristian Sørensen til Lokalavisen Aarhus.

Ovn importeret fra Italien
På menukortet får Pizza Propria ti forskellige pizzaer fra 70 til 115 kroner stykket, og det lille sted får 12 siddepladser. Råvarerne importeres fra pizzaens moderland, og pizzaovnen er importeret fra Firenze og muret op inde bag i huset.

“Den bliver fyret op med dansk træ. Det giver noget helt særligt til pizzaerne. En snert af røg, og så bager den ved meget høj temperatur. Pizzaerne bliver bagt på en-to minutter, og det giver en fantastisk sprødhed på top og i bund,” siger Jakob Kristian Sørensen til avisen.

Ovnen bager ved op mod 500 grader, hvor almindelige pizzaovne er omkring 300 grader varme. Pizza Propria vil holde åbent alle ugens dage.