Så er det i dag: Lima åbner i Guldsmedgade

Så er det i dag: Lima åbner i Guldsmedgade

af -
Foto: Pixabay.

Det peruvianske spise- og kaffested Lima slår dørene op den 26. maj klokken 8.

Du har måske allerede smagt hawaiiansk, vietnamesisk og marrokkansk, men har du spist peruviansk sandwich? Det kan fra den 26. maj klokken 8 i Guldsmedgade 20C, hvor Lima slår dørene op.

Martin Juel Iversen er manden bag Lima, som mest minder om et spansk caféteria med peruviansk sandwich, kaffe og andre specialiteter fra det sydamerikanske land.

“Peru har en meget stærk og omfangsrig madkultur. Landet er opdelt i tre områder. Jungle, bjerge og kyst, og det kan du også smage i maden, some er spændende og anderledes. Mange råvarer findes kun i Peru, for eksempel lilla majs, som vi serverer i en saft kaldet Chicha Morada på Lima,” fortæller ejer Martin Juel Iversen.

Kærligheden til Peru og maden i landet kommer af, at Martin Juel Iversens kone er peruvianer. Hendes forældre ejer en restaurant i byens hovedstad, Lima, og maden har derfor altid været en central skikkelse i Martin Juel Iversens forhold til Peru.

Aarhusianerne kan lære meget af Peru
I Aarhus går det meget stærkt, og Martin Juel Iversen håber, at Lima vil være et åndehul og et samlingssted for mennesker, der har brug for en kop kaffe, en sandwich og en pause i bedste peruvianske stil.

“I Peru betyder maden mere eller mindre alt, og der bliver gjort noget ud af alle måltider. Frokost er for eksempel ofte en middag, der har stået og simret hele formiddagen, og noget som indbyggerne samles om. Det der med at stoppe op, holde en pause og tage sig tid til at nyde maden i godt selskab er noget, vi godt kan lære af i Aarhus,” forklarer Martin Juel Iversen.

På åbningsdagen koster Inca Kola og alt kaffe 20 kroner, mens alle sandwich koster 40 kroner fra klokken 8 til 22.45.

 

Sine Bak
Skribent, madelsker og kogebogsentusiast. De kulinariske spidskompetencer ligger i curries og pre-dinner drinks. Udfordrer dagligt smertetærsklen med stærk chilisauce, men er stadig ikke voksen nok til at drikke kaffe uden mælk (eller Baileys). Baggrund i sprog og litteratur og har skrevet speciale om mad som kulturarv.