Letz Sushi har succes med ansvarlig sushi

Letz Sushi har succes med ansvarlig sushi

af -
Foto: Letz Sushi.

ANNONCE: Aarhusianerne er vilde med bæredygtig sushi. Det er erfaringen hos restaurantkæden Letz Sushi, der til april åbner deres fjerde spisested i Aarhus.

Sushi har i mange år været populært i hovedstadsområdet, men noget kunne tyde på, at interessen er rykket over bæltet. I hvert fald kan sushikæden Letz Sushi til april åbne endnu en restaurant i den østjyske hovedstad. Det er det fjerde spisested, kæden åbner, siden de flyttede ind på M. P. Bruuns Gade i slutningen af 2016.

Letz Sushi har i dag 20 restauranter i København, Nordsjælland og Aarhus. Aarhus er en stor studie-by, og mange af de østjyske gæster er ikke overraskende studerende.

“Aarhusianerne har taget rigtig godt imod vores bæredygtige sushi, siden vi åbnede vores første restaurant herovre. Der er også mange studerende, der benytter sig af vores studierabat,” siger Dan Peder, der er area manager hos Letz Sushi i Aarhus.

Økologisk ris og strøm fra Vesterhavet
Letz Sushi satser på ansvarlig og bæredygtig sushi. Eksempelvis anvender restauranterne udelukkende økologiske ris, alle deres fisk og skaldyr har certificeringer for bæredygtighed og miljøvenlighed og er opdrættet eller fanget med respekt for det marine liv. Ja, selv strømmen til lamperne og akvarierne er produceret af danske havvindmøller.

Ifølge Heidi Østergaard, brand og marketing manager hos Letz Sushi, behøves den bæredygtige tankegang dog ikke være vigtig for kunderne – nærmest tværtimod.

“De kan mere se det som en ekstra service. Så har de en ting mindre at tænke på og kan i stedet nyde maden med god samvittighed. Der er dog flere og flere, som kommer med en positiv respons,” siger Heidi Østergaard.

Åbner forhåbentligt til april
Letz Sushi har i øjeblikket tre spisesteder i Aarhus i form af en restaurant på M.P. Bruuns Gade, en bod på Aarhus Central Food Market og en restaurant ved åen. Restauranten på M. P. Bruuns Gade får i næste uge et makeover, hvor der blandt andet åbnes op for køkkenet, ligesom stedet bliver indrettet, så det får en mere hyggelig atmosfære.

For nyligt offentliggjorde kæden desuden planer for, at sushirestauranten på Åboulevarden bliver til en selskabsrestaurant, der kun tager imod større selskaber. Kædens fjerde restaurant i det østjyske kommer til at ligge i Guldsmedgade i Latinerkvarteret, og forventningen er, at den åbner i løbet af april.

“Vi flytter ind i nogle helt nye lokaler, som vi har bygget helt om. Vi venter lige nu på det sidste OK fra kommunen, og vi satser på at kunne åbne dørene for gæsterne i Guldsmedgade til april,” slutter Dan Peder.

FAKTA: LETZ SUSHI

  • For at minimere kvælstofudledningen og sikre at risene er fri for pesticidrester bruger Letz Sushi udelukkende tør-dyrkede økologiske ris.
  • Letz Sushi har indgået et samarbejde med WWF med en målsætning om at være 100 % bæredygtige i sushikædens indkøb i 2020.
  • Alle restauranter har et sponsorbarn igennem BØRNEfonden. Hver gang der sælges en børnemenu eller velgørenhedsvand, doneres 5 kroner til BØRNEfondens arbejde i Vestafrika.
  • Ud over restauranterne satser kæden også på detailhandelen, hvor søsterbrandet NAOKI, der også bruger økologiske ris og certificeret fisk, allerede kan findes i Irma og andre store detailforretninger.
Steffen Lomholt Pedersen
Modsat visse andre mener jeg bestemt, at ananas hører til en pizza, og at broccoli er stærkt undervurderet. Uddannet journalist og cand. public.