Tag en praktisk uddannelse med masser af velsmag

Tag en praktisk uddannelse med masser af velsmag

af -
Foto: Mikkel Hougaard.

ANNONCE: På Aarhus Tech kan du både uddanne dig til kok og til gastronom med fokus på smørrebrød og catering, og ansøgningsfristen til næste hold er 1. juni.

Er du vild med mad? Aarhus Tech byder på to praktiske uddannelser for madelskere, der begge giver let adgang til jobs efter endt uddannelse. Den ene er den klassiske kokkeuddannelse, og den anden er uddannelsen som gastronom med fokus på smørrebrød og catering. Begge uddannelser finder sted i Aarhus Techs lokaler i Aarhus C.

Som kok får du mulighed for at fordybe dig i tilberedningsmetoder og sammensætninger af råvarer, så maden vækker appetitten. På uddannelsen som gastronom med fokus på smørrebrød og catering bliver du en del af det praktiske forløb med fremstillingen af madretter, ligesom du er med i maskinrummet, når det kommer til salg, indkøb og servering.

Veksler mellem teori og praksis
Søger du ind på en af de to uddannelser på Aarhus Tech, kan du godt forvente at få hænderne i røreskålen med det sammen. Her er der nemlig et tæt forhold mellem teori og praksis, så du hurtigt får prøvet tingene fra klasselokalet af i køkkenet.

”Jeg kan bedst lide den praktiske del, men det teoretiske er også superspændende, fordi man får lov til at nørde med råvarerne og prøve det af praktisk i køkkenet bagefter. Jeg har fået ekstremt meget ud af kombinationen af teori og praksis, fordi man lærer noget hele tiden,” fortæller den 25-årige kokkeelev Mathias O’Brien Carlsen.

Læs om de to uddannelser her

Let at få praktik
På Aarhus Tech bruger du en stor del af uddannelsen på at være i praktik. Her får du mulighed for at prøve dine kræfter af i det rigtige erhvervsliv, og der er masser af praktikpladser at som kok og gastronom med fokus på smørrebrød og catering.

”I praktikken kommer vi i køkkenet i en rigtig virksomhed, hvor vi bruger alt det, vi har lært på skolen. Det er rigtig fedt at prøve og noget helt andet end at gå i skole. Det passer perfekt til mig,” fortæller den 23-årige kokkelev Sarah Green Nauta.

Alene på kokkeområdet var der i forrige måned registreret 25 ledige praktikpladser til kokke, og flere restauranter savner kvalificerede kokkeelever.

Søg ind før 1. juni
Lyder det som noget for dig? Så skal du søge senest den 1. juni, hvor der er ansøgningsfrist. Kokkeeleven Pernille Hansen opfordrer alle til at søge ind på næste uddannelsesforløb, der starter til august.

”Jeg kan slet ikke anbefale det nok, og jeg opfordrer alle mine venner til at søge ind eller skifte over fra deres studier. Det er simpelthen bare så fedt et arbejde at have med madlavning at gøre, her er en rigtig fed stemning, og det er en meget kreativ uddannelse,” siger Pernille Hansen.

Kokkeuddannelsen har en længde på fire år og tre måneder, og vælger du at blive udlært som gastronom med fokus på smørrebrød og catering, kan du se frem til en uddannelse med en varighed på tre år og seks måneder.

Læs om de to uddannelser her

Philip Selmann
Skribent. Har en ph.d. i at spise lasagne og er generelt glad for det italienske køkken. Oliven er mit kryptonit. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.