Foto: Pexels.

I humør til en burger? Så drøn forbi en af byens knivskarpe burgerjoints. Vi har udvalgt seks af de rigtig gode. 

Den ved strøget
Burger BOOM, Østergade 14, 8000 Aarhus C

Kommer du slentrende ned ad Strøget, kan du næsten ikke undgå at blive ramt af burgerduften fra Burger BOOM på Østergade 14. Burgerjointen laver klassiske burgere med oksekød fra fritgående skovkvæg fra nationalparken Mols Bjerge, og du kan vælge mellem én eller to bøffer i din bolle. Er du ikke til oksekød, kan du give dig i kast med kylling eller en vegetarbøf. Det er økologiske grøntsager, du finder i din burger, for stedet bestræber sig på at lave en burger, der fra jord til bord er så lokal som muligt. God stil! Du kan få tre forskellige slags pommes frites, blandt andet med ost og frisk timian, og så er der gratis dip ad libitum, for eksempel hjemmerørt chili- eller estragonmayonnaise. En cheeseburger koster 55 kroner, mens signaturburgeren Boomburger med to bøffer står til 75 kroner.

Burgere og cocktails ved Åen
Cock’s & Cows, Åboulevarden 9, 8000 Aarhus C

Det københavnske burgerimperium Cock’s & Cows bredte sig i begyndelsen af 2019 for første gang uden for hovedstadsområdet med deres restaurant ved Åen i Aarhus. Opskriften i Smilets By er dog den samme som i København: Burgere med grillede bøffer af fritgående kvæg og håndmixede cocktails. Lækkert! Du kan vælge mellem ni forskellige burgere, lige fra en Classic Cow Hamburger til den veganske burger Kevin Veegan med friteret rødbedebøf. Glem ikke at bestille en – eller flere – af de fem slags pommes frites, måske med en omgang ostesovs til? Din burger akkompagnerer du selvfølgelig med en cocktail, for eksempel en Rasperry Gem til 99 kroner eller 299 kroner for en hel kande! Er du ikke på alkoholvognen, kan du for eksempel snuppe en milkshake lavet på Hansens økologiske is, toppet med flødeskum, krymmel og et kirsebær. Så er der dinerstemning for alle pengene!

Succesen fra Smilets By
Burger Shack, Frederiksgade 39 og Jægersgårdsgade 57, 8000 Aarhus C samt Otto Ruds Gade 98, 8200 Aarhus N

Siden Burger Shacks slog dørene op i Frederiksgade i 2016 er burgerjointen blevet lidt af en kendis: Den landsdækkende kæde har allerede tre steder i Smilets By og et fjerde på vej i Skolegade. Kædens burgere er blevet kåret til de bedste i både Aarhus, Aalborg, Odense og København – måske på grund af kerneværdierne bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd? Det er altså med god samvittighed, at du kan sætte tænderne i den populære flammegrillede bøf, og skulle du være med på den kødfrie tendens, napper du da bare en Veggie Burger med dansk-økologisk grøntsagbøf. Er du mere til kylling, kan du få en burger med en sprød pankofriteret version. En burger hos Burger Shack koster 55 kroner, mens du for 85 kroner får en menu med sprøde fritter krydret med parmesan og timian samt en sodavand.

Kødelskernes paradis
Kødstadens Burger Joint, Otto Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N 

Vild med kød? Er svaret et rungende ja, bør du straks sætte kursen mod Kødstadens Burger Joint. De små kælderlokaler på hjørnet af Otto Ruds Gade og Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg var i mange år hjemsted for en slagterforretning, som i 2017 blev transformeret til en burgerbar med samme slagtere i front. Derfor er der naturligvis et stort fokus på slagterhåndværk, og kødet hakkes løbende i butikken af kød fra fritgående dyr. Husk at bestille din burger med bacon (selvfølgelig!), som er røget i stedet egen rygeovn! Burgerne koster mellem 50 kroner og 85 kroner stykket, og skulle du være sulten til frokost, kan du hver dag mellem klokken 11.00 og 15.00 nyde godt af det faste frokosttilbud: 60 kroner for en Single Menu med fritter og sodavand. Velbekomme! Bonusinfo: Kødstadens Burger Joint løb i 2018 med titlen som Byens Bedste Burgerbar

Kæmpen på Klosterport
Grillen Burgerbar, Klosterport 2, 8000 Aarhus C

Grillen Burgerbar ved Klostertorv må med sine 200 siddepladser være byens største burgerjoint. Stedets størrelse gør det ideelt til større selskaber, så er du og alle dine venner i humør til burgere, er Grillen Burgerbar et oplagt valg. I de store lokaler med de rå træplanker og de industrielle lamper kan du sætte tænderne i otte forskellige burgere (+ en børneversion) med herlige navne som John Doe, Bearnaise Bastard og Fully Loaded. Hertil kommer fem udgaver af fritter, blandt andet curly fries, cheese fries og sweet potato fries. Hva’be’har! Trænger du til lidt vådt til ganen, kan du slukke tørsten med en syndig, sød shake – måske en choco chocalate? Prisen er 89 kroner for en burger med pommes frites og dip, og har du dit studiekort med dig, kan du endda få 20 procents rabat på din burgermenu. What’s not to like?

Stjernen på Stjernepladsen
Burger Hut , Randersvej 23, 8200 Aarhus N

Efter en tur op ad Randersvej på cykel, trænger du formentlig til et pitstop: Gør dig selv en tjeneste, og tag en pause ved Stjernepladsen og Burger Hut! Hos burgerbaren kan du selvfølgelig få en klassisk cheeseburger, men stedet byder også på alternative udgaver af den klassiske spise. Sæt for eksempel tænderne i en Garlic Supreme, en burger med falafler eller – hold nu fast – en version med nachos. Mums, mums, mums, siger vi bare! Suppler eventuelt med en milkshake, for eksempel en med solbær og banan eller en klassisk chokolademilkshake. Så er du vist tanket op til endnu en tur på jernhesten! En milkshake får du for 40 kroner, burgerne koster 55 kroner stykket, og er du rigtig sulten, skal du smide 90 kroner for en menu.

Daniel Øster
Studerende på kandidatuddannelsen i Analytisk Journalistik. Jeg elsker mad, er altid tørstig efter kaffe, bager forrygende teboller og gad godt spise på Frederikshøj.