Er det dig? Lær at udvikle fremtidens sunde fødevarer i Aarhus

Er det dig? Lær at udvikle fremtidens sunde fødevarer i Aarhus

af -

ANNONCE: Den videregående uddannelse i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus er for dig, der brænder for at udvikle sunde og sikre fødevarer.

”Jeg har altid vidst, at jeg ville lave noget med fødevarer.”

Sådan lyder det fra den 23-årige nordjyde Hirse Christine Christensen, der siden 2018 har studeret på Erhvervsakademi Aarhus’ uddannelse i fødevareteknologi og applikation.

Den 3,5 år lange videregående uddannelse er den eneste af sin art i Danmark og lærer de studerende at udvikle sunde og sikre fødevarer, som kan brødføde fremtidens befolkning.

”Hele mit liv handler om mad, og de fleste af de mennesker, jeg kender, går op i mad. Jeg er vild med alt fra at brygge øl til at lave min egen kombucha-te, og jeg er også interesseret i bæredygtighed og de politiske aspekter af, hvad vi putter i munden. Derfor var det oplagt at søge ind på uddannelsen i fødevareteknologi og applikation,” siger Hirse Christine Christensen.

Læs mere om uddannelsen her

Der tages hånd om de studerende
Den videregående uddannelse har fokus på blandt andet smag, konsistens, holdbarhed, næringsværdi og fødevaresikkerhed, og de studerende trænes i innovativ tænkning gennem hele uddannelsesforløbet. Efter næsten et år på studiet er Hirse Christine Christensen ikke i tvivl om det bedste ved uddannelsen.

”Det er en mindre uddannelse, hvor man er tæt på underviserne og de andre studerende. Det giver et godt studiemiljø, hvor man som studerende bliver ”set” modsat på universitetet, hvor man bare er én ud af mange tusinde studerende. Der bliver også taget hånd om de studerendes trivsel, og vi får god vejledning om alt fra praktik til fremtidige jobmuligheder,” siger Hirse Christine Christensen.

Læs mere om uddannelsen her

Udvikler nye fødevarer i laboratoriet
En af Kristines medstuderende er den 26-årige Kristian Siersbæk Nielsen, der er opvokset i Aarhus. Han valgte især fødevareuddannelsen på grund af koblingen mellem den naturvidenskabelig teori og det praktiske arbejde i proceskøkkenet.

”Jeg har altid interesseret mig for kemi, biologi og fødevarer, og uddannelsen giver de teoretiske fag en praktisk vinkel, når man eksempelvis lærer at udvikle nye fødevarer i proceskøkkenet. Det er ikke bare teori for teoriens egen skyld, og det er fedt at arbejde med eksempelvis konsistens, næringsværdi og holdbarhed, efter man har læst om det,” siger Kristian Siersbæk Nielsen.

Læs mere om uddannelsen her

Projekter med fødevarevirksomheder
Koblingen af den teoretiske undervisning og det praktiske arbejde sker blandt andet, når de studerende laver projekter sammen med fødevarevirksomheder, og når de på femte semester skal i praktik i en virksomhed.

”Den ene uge sidder man på skolen, og den næste uge arbejder samme med en virksomhed. Jeg hjalp for eksempel Royal Greenland med at udvikle et nyt hummerprodukt. Samarbejdet med erhvervslivet betyder, at man finder ud af, hvad man brænder for, og lige nu er jeg eksempelvis især optaget af fødevaresikkerhed og kvalitetssikring,” siger Kristian Siersbæk Nielsen.

Som færdiguddannet i fødevareteknologi og applikation kan man få job i fødevareindustrien som eksempelvis produktudvikler, produktionsleder eller kvalitetsleder. Næste hold på uddannelsen starter i august 2019, og der er ansøgningsfrist den 5. juli.

Læs mere om uddannelsen her

Se video om uddannelsen her: