Aarhus-restauranter i kamp mod kræft

Aarhus-restauranter i kamp mod kræft

af -

ARRANGEMENT Fra den 1-7. juni kan spiselystne aarhusianere støtte kampen mod kræft, når en håndfuld lokale restauranter går sammen med Kræftens Bekæmpelse om rabatkoncept. 

Af Mikkel T. Krogh

I Aarhus kan du jævnligt opleve rabatkoncepter ala Smag på Byen og Gastro Week, hvor du kan spise på en række restauranter for nedsatte priser. Nu er der et nyt koncept på banen, og det adskiller sig fra de øvrige ved at støtte et godt formål. Under navnet Spis & Støt kan du på ni Aarhus-restauranter få tre retter for 250 kroner, hvoraf de 40 kroner går direkte til Kræftens Bekæmpelse.

Restauranterne dækker over den Bib Gourmand-belønnede Restaurant Pondus på Åboulevarden, det populære steakhouse Restaurant Köd i Skolegade og den anmelderroste bistro Restaurant ET på Europaplads. Hos sidstnævnte forklarer ejer Lars Eiskjær deltagelsen med, at kræft rammer mange danskere.

”Jeg er ikke gået med på grund af personlig erfaring med kræft, men statistikkerne siger det for mig. Rigtig mange bliver ramt, og vi er i restaurationsbranchen et erhverv, der har særlig høj risiko. Alle parametre taler for det, og særligt stress gør, at der er stor sandsynlighed for, at en eller to af os i vores køkken vil få kræft før eller siden,” siger Lars Eiskjær i en pressemeddelelse.

Krævede ikke overtalelse
Projektet er landsdækkende og gør det muligt at spise på mere end 60 restauranter, der støtter det gode formål. I Aarhus krævede det ikke den store overtalelse at få Restaurant ET med på vognen, da muligheden bød sig.

”Min kompagnon og jeg var slet ikke i tvivl om, at vi gerne ville støtte projektet, og vi var derfor meget hurtige til at sige ja. Jeg er også 100 pct. sikker på, at vores gæster vil bakke op om det. Derfor synes jeg, at det ville være dybt forkert for os ikke at gå med i,” siger Lars Eiskjær.

Spis & Støt løber af stablen fra den 1-7. juni, og du kan købe billetter her. Projektet er et samarbejde mellem landets restauranter, bookingportalen DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse, og støtten går konkret til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

I Aarhus er følgende restauranter med i arrangementet:

  • La Pyramide
  • Restaurant Pondus
  • The Grill
  • Slap Af
  • Grappa Al Porto
  • Restaurant Köd
  • Spiselauget
  • Globen Flakket
  • Restaurant ET

Læs guide: 5 sublime steak frites i Aarhus
Læs guide: 5 aarhusianske vinbarer to die for
Læs guide: 5 nye restauranter du skal tjekke ud

Foto: Restaurant ET

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.