Foto: Sushi Sakura.

GUIDE: Udbuddet af sushisteder er stort i Aarhus – så hvor skal du gå hen? Her er vores bud på seks supergode sushisteder lige nu.

Et helle i Skolegade
A+ Siam Sushi, Skolegade 27, 8000 Aarhus C

Når du træder ind i A+ Siam Sushis restaurant i Skolegade, er al trængsel og kaos fra gaden glemt. De to chefkokke Tea og Tian sørger nemlig for at forkæle dine smagsløg med både traditionel og nytænkt sushi. Hvis du er indehaver af en umættelig sushi-sult, foreslår vi, at du prøver deres sushi ad libitum-koncept: Konceptet gælder hele ugen, men skal den stå på weekend-forkælelse, kan du fredag og lørdag spise løs for 248 kroner mellem klokken 16 og 22. Du vælger dine favoritstykker fra menukortet, og så laver kokkene herlighederne til dig med det samme. Mums! Restauranten anbefaler, at du bestiller lidt ad gangen – mange gange – for hvis du efterlader mere end tre stykker sushi, koster det 10 kroner per stykke. Her hører madspild nemlig ikke hjemme! Efterlader du alligevel mere end de tre stykker, skal du dog ikke have dårlig samvittighed – det, du betaler, går nemlig til Red Barnet. Dét er et koncept, vi kun kan sige JA TAK til!

Sushi til den studerende
Sushi Sakura, M. P. Bruuns Gade 9, 8000 Aarhus C

Hvis sulten er større end pengepungen, er Sushi Sakura et glimrende bud på en budgetvenlig sushi-restaurant. Her finder du en række faste menu-tilbud, for eksempel stedets happy set-menuer, hvor du blandt andet kan få 14 stykker sushi for bare 73 kroner. Ikke dårligt! Derudover lokker restauranten hver måned med et eksklusivt tilbud – for eksempel 18 stykker for 100 kroner – som du kan nyde godt af, hvis du spiser i restauranten. Dét er der såmænd heller ikke noget i vejen for: Med sine store vinduer ud til den befærdede Bruuns Bro er Sushi Sakura nemlig et lyst og hyggeligt sted, hvor du kan følge med i det pulserende byliv, mens du spiser din frisklavede sushi. Hyggeligt, siger vi bare! Vil du hellere spise din sushi i hjemmets trygge rammer, kan du også bestille din sushi som takeaway – og vil du slet ikke uden for en dør, bringer Sushi Sakura også ud for 39 kroner i Aarhus C. Nemmere bliver det ikke!

God sushi-karma i midtbyen
Karma Sushi, Frederiksgade 83 og Vestergade 48, 8000 Aarhus C

Sushikæden Karma Sushi er langsomt, men sikkert ved at gøre sit indtag i de danske byer, og i Aarhus har den hjemme hele to steder i midtbyen. Vore hjerter banker dog særligt for restauranten i Frederiksgade, hvor de smukke lokaler er tegnet af det samme arkitektfirma, som står bag Operaen i København. Ikke et dårligt sted at indtage sin sushi! Hos Karma Sushi er kokkene ikke bange for at give de japanske sushiklassikere et twist af det nordiske og det franske køkken, så lige nu er der for eksempel usædvanlige sushi-ingredienser som sild og jomfruhummer på menukortet. Helt klart værd at prøve af! Hvis du hellere vil spise dig mæt i mere traditionel sushi, kan du prøve kræfter med restaurantens to ugentlige dagstilbud: Lazy Tuna Monday og Ugens Onsdagsmenu. Her kan du få henholdsvis 16 stykker til 148 kroner og 26 stykker til 298 kroner – sidstnævnte kan du dog kun få med som takeaway.

Rullende fristelser i Frederiksgade
Running Ping, Frederiksgade 73, 8000 Aarhus C

Running Ping er – som navnet antyder – gået all in på running sushi. Her er konceptet, at et rullende bånd fører små sushiretter forbi dig hele tiden, så du bare skal række ud, når du vil have noget nyt. Smart! Slå dig ned ved det hele 15 meter lange bord i det aflange rum, og lad dig friste af alle lækkerierne, der ruller forbi for øjnene af dig. Du kan spise alt det, du kan, for kun 218 kroner fra søndag til torsdag, og vil du spise ude fredag eller lørdag, skal du kun smide en tyver oveni. Er du bange for mavepine, kan du også holde dig til én tallerkenservering hos Running Ping. Prøv for eksempel stedets Salmon Menu med 16 stykker for 139 kroner – mums! Bor du i nærområdet, råder vi dig til at holde øje med restaurantens Facebookside: Her sætter Running Ping nemlig ofte aftenens tiloversblevne sushi til salg for billige penge. Du skal blot komme og hente maden inden klokken 22 – og være hurtig til at slå til!

Kundernes favorit
Sushi Springtime, Park Allé 9, 8000 Aarhus C

I over et år har Sushi Springtime ligget nummer et på anmeldelsessitet Tripadvisors liste over brugernes favorit-sushirestauranter i Aarhus – og selvom den lille restaurant er svær at få øje på midt i menneskemylderet og bustrafikken på Park Allé, synes vi helt bestemt, at du skal gøre forsøget! Her byder stedets menukort på mange slags fristelser: Står den på to-mandshygge, så prøv for eksempel stedets ”Sushi party,” hvor du får 34 stykker sushi for 334 kroner. Du kan også nøjes med 19 stykker blandet sushi for 175 kroner, hvor du må lade dig overraske af kokkens valg, hvis det bare er dig, der skal sætte tænderne i den lækre japanske gastronomi. Hvis du skal have din sushi som takeaway, anbefaler vi, at du tager ned i restauranten i god tid: Her kan du nemlig følge med i alle processerne i det åbne køkken, når indehaverne laver din sushi. Sushi Springtime har åbent alle ugens dage fra klokken 16 til 21 – så det er bare med at komme afsted!

Sofistikerede Sota
Sota Sushi, Vestergade 48, 8000 Aarhus C

En aften i selvforkælelsens tegn kalder på restaurant Sota Sushi! Her er murstensvæggene rå og indretningen minimalistisk, så der er plads til at fokusere på det allervigtigste: Sushien! Menukortet bugner med lækkert sushi, så hvorfor ikke bestille en japansk øl og lidt snacks, mens du tager dig tid til at finde aftenens favoritter? Vi anbefaler, at du selv prøver at sammensætte en menu med lige præcis de stykker, du er blevet nysgerrig på. Spørg endelig det kyndige personale til råds, hvis der er noget, du ikke forstår – der er ingen skam i ikke at vide, hvad forskellen på maki og sashimi er! Er det at vælge selv en lidt for stor mundfuld, kan du selvfølgelig også bestille en af restaurantens spændende menuer. Prøv for eksempel “Sushi til 2”-menuen med 36 stykker blandet sushi for 420 kroner. Så burde der være noget for enhver smag! Glem ikke et glas sake til, så du kan få så meget Japan ud af aftenen som muligt.

Amalie Maindal Nielsen
Skribent på Smag Aarhus. Kan bedst lide at lave tøm køleskabet-mad og er lidt for god til at finde lejligheder til hverdagsvin. Hvis jeg kun måtte bruge mine penge på én ting, ville det være restaurantoplevelser. Kommunikationsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.