5 spisesteder med skiftende menuer

5 spisesteder med skiftende menuer

af -
Foto: Café Grene

GUIDE Vil du overraskes? Så snup et besøg på et af disse 5 spisesteder med skiftende menuer. 

Vi kender det alle sammen: De dage, hvor du ikke orker at lave ensformig mad derhjemme, men har spontan lyst til at spise ude og blive overrasket. Hvad gør du? Du tager din partner, veninde eller ven i hånden og vælger et spisested med en skiftende menu, som er umulig at kende på forhånd. Vi har fundet 5 spisesteder i Aarhus, hvor menuerne skifter så ofte, at der er garanti for surprise. God appetit!

En god gammel klassiker
Sct. Oluf, Mejlgade 33, Aarhus C

Den hyggelige restaurant og bar Sct. Oluf i Mejlgade har efterhånden eksisteret i en del år. Filosofien er ærlig mad og hyggelig atmosfære, og stedet har en skiftende menu både til frokost og aften. I april har menuen blandt andet budt på skaldyrsrisotto, moules marinière til forret, braisserede svinekæber, stegt kulmule og chokoladekage. Priserne ligger fra 55 kroner for en frokostret, en frokostret med husets vin eller en Hancock-øl for 95 kroner, en toretters aftenmenu for 170 kroner og en treretters aftenmenu for 185 kroner uden drikkevarer. Hvis du er mere sulten, er det muligt at tilkøbe oste for 25 kroner.

Fransk stil når det er bedst
Brasserie Juliette, Jægergaardsgade 54, Aarhus C

Den lille bistro Juliette på Frederiksbjerg er et glimrende eksempel på ægte franske finesser i et hyggeligt, hjemligt lokale. Udover stedets klassiske franske specialiteter har bistroen såkaldte tavleretter, som skifter fra uge til uge. I april har tavleretterne blandt andet budt på rustik tomatsuppe, stegt sild på brioche, rosa kalv med selleripuré og vanilleparfait på nøddebund med rabarberkompot. Lokalet med det åbne køkken er skønt, møblerne af ældre dato er charmerende, og facaden er indbydende. Priserne ligger på 200 kroner for to retter og 275 kroner for to retter uden drikkevarer.

Nye kaffesøstre hver dag
Bülows Kaffebar, Jægergaardsgade 80, Aarhus C

På utraditionel og forfriskende vis gør Bülows Kaffebar på Jægergårdsgade op med hverdagens stress og jag. Lokalet er superhyggeligt, og personalets arbejdsplan er offentliggjort på hjemmesiden, så man kan orientere sig om, hvilken såkaldt kaffesøster, der er på arbejde. Det har nemlig stor indflydelse på, hvilken mad og kaffe der bliver serveret. Konceptet gør hver oplevelse på kaffebaren unik, og det betyder selvsagt også, at man skal sætte sig derind med åbent sind. Priser findes på kaffebaren, og de varierer også fra dag til dag. Stedet har i øvrigt et væld af økologiske, glutenfri og veganske produkter og retter.

En skjult perle på Strøget
Café Grene, Søndergade 11, Aarhus C

Midt på Strøget midt i alverdens mennesker og shoppingsteder findes en oase af stilhed og økologi på anden sal i butikken Søstrene Grene i form af den lille Café Grene. Stedet har klassikere i form af økologisk pastasalat, grøntsagstærte og quinoasalat, men samtidig har caféen også skiftende økologiske tavleretter, som typisk består af en dagens ret og en dagens suppe. Café Grene har åbent i dagtimerne, hvor butikken er åben, og serverer byder også på forskellige safter og sodavand, kaffe og kage. Priserne varierer mellem 65 og 90 kroner for et måltid.

Gourmet med daglig variation
Restaurant Hærværk, Frederiks Allé 105, Aarhus C

I den mere pristunge ende finder man Restaurant Hærværk, der har fået anerkendelsen Bib Gourmand i Michelinguiden. Konceptet er simpelt og består af en varierende menu, som skifter fra dag til dag. Køkkenet tilrettelægger menuen ud fra dagens råvarer og tilbereder maden a la minute ved bestilling. Restauranten går op i at bruge friske, lokale råvarer, og da de ikke nødvendigvis fåes i store mængder, udelukker det effektivt en fast menu. Priserne ligger på 450 kroner for 5 retter med snacks, men så er du også garanteret en gourmetoplevelse af de store.

Lise Have Nielsen
Vinentusiast og madglad, med stor interesse for økologi og bæredygtighed. Går gerne til yderligheder for at få den rigtige kvalitet og stiller mange spørgsmål på restauranter. Går meget op i service og stemning, og elsker at tage på madfestivaler.